Euro Clima Tico - Reparatii Aer Conditionat Bucuresti

Igienizare aer conditionat

Printre cele mai importante operatiuni de service aer conditionat se numara curatarea urmatoarelor componente:

Vaporizatorului (evaporatorul), care este parte componenta din unitatea interioara a echipamentului frigorific, în care se evapora freonul, producând racirea aerului în încapere. În timp, datorita uzurii, pe tuburi si în spatiile dintre acestea apar impuritati, depuneri de praf, bacterii si microorganisme ce pot fi inhalate prin aerul respirat.

Turbinei (ventilatorul), care este parte componenta a unitatii interioare cu rolul de a facilita circulatia aerului cald din incapere pe vaporizator, unde se raceste. Odata racit, aerul este eliberat înapoi în încapere. Datorita folosintei, apar numeroase depuneri si impuritati pe ventilator si pe aripioarele acestuia care sunt eliberate înapoi în aer.

Filtrului de aer, care este parte componenta din unitatea interioara. Oricât de performant este filtrul cu care este prevazut aparatul de aer conditionat, daca acesta nu este curatat si igienizat corect si cu regularitate, îsi pierde semnificativ eficienta. Filtrele trebuie sa fie verificate cu regularitate si curatate la primele semne de imbâcsire cu praf. Totodata, trebuie avut in vedere ca nivelul de murdarie al filtrelor este diferit în functie de mediul în care un aparat de aer conditionat functioneaza. Astfel, unele filtre trebuiesc curatate la o luna sau mai mult în cazul locuintelor rezidentiale sau mai putin în cazul spatiilor industriale.

Condensatorului, care este o parte a unitatii exterioare a echipamentului frigorific, în care fluidul refrigerent (freonul), trece din starea de vapori în stare lichida. Datorita functionarii continue, pe condensator se strânge o cantitate mare de praf, impuritati si murdarie, fapt care afecteaza semnificativ puterea de racire a aparatului.

Tavitei de condens, aflata în unitatea interioara si are rolul de a colecta condensul produs de umiditatea aerului. Fiind un loc de stocare si eliminare a apei, pe tavita se formeaza depuneri de natura organica, de culoare verde, specifice apei.

Igienizarea este un proces normal de mentinere a capacitatilor de functionare optime si trebuie realizata cu regularitate. Igienizarea face parte din revizia aparatelor de aer conditionat, care cuprinde în plus si verificarea starii tehnice a echipamentelor frigorifice, cum ar fi: nivelul si presiunea agentului refrigerent, precum si completare în caz de nevoie.

Este necesar sa se efectueze în mod periodic si preventiv, igienizarea completa a instalatiilor de aer conditionat prin curatare si dezinfectare!

Galerie foto
  • ...