Kids First - Gradinita Bucuresti

Optionale

Activitatile optionale au la baza principiile educatiei, urmarind o modelare a copilului din punct de vedere intelectual, cu scopul patrunderii în universul cunoasterii, precum si favorizarea zonei cerebrale predominante a copilului, astfel activitatile optionale  si cluburile extracurriculare sunt organizate în 3 categorii:

  • cluburi de sport si miscare: Dans, Înot;
  • cluburi de arte: Pictura, Pian;
  • cluburi de cunoastere: Dezvoltare Personala, Jocuri logopedice, British English Club, pentru copii cu abilitati speciale in anumite domenii.

 

                               DANS

Dansul este poate una dintre primele   tipuri de arta pe care copiii o pot aprecia.   Atunci cand cei mici asculta melodii, nu   este deloc neobisnuit ca ei sa inceapa sa   se miste pe ritmul muzicii. Fiind motivat sa   faca cativa pasi organizati pentru a se   sincroniza cu melodia, copilul va dezvolta   admiratie pentru ambele tipuri de arta. Cu   ajutorul cursurilor de dans, micutii   dansatori invata sa aprecieze arta si isi   dezvolta gustul estetic, ei devenind pe zi ce   trece mai increzatori in a isi exprima liber   sentimentele, trairile, emotiile.

                                INOT

Studiile arata ca înotul este o activitate  care stimuleaza dezvoltarea fizica   armonioasa a copiilor, cu multiple implicatii  pozitive pentru sanatate. Înotul poate   îmbunatati starea emotionala, contribuie la   scaderea anxietatiii si este un factor major   în privinta cresterii încredereii în sine. Acest   lucru este dat de faptul ca cel mic învata sa   înoate, îsi depaseste frica de apa si câstiga   în plus abilitati de supravietuitor. Mai mult,   înotul poate ajuta copilul sa socializeze si  sa-si formeze un grup nou de prieteni   printre copiii care merg la bazin.

 

PICTURA

Jocul culorilor este o imbinare intre arta si terapie. Copiilor le place sa deseneze de la cele mai mici varste. Inainte de a invata sa scrie, acestia sunt fascinati de creioanele colorate cu care traseaza linii sau forme despre care apoi spun ca reprezinta oameni, copaci sau flori. Cursurile de pictura il pot ajuta pe micut sa isi dezvolte o serie de abilitati de intra si interrelationare, imbunatatindu-i starea de spirit, mentalul si emotionalul.

PIAN

Studierea acestui instrument muzical poate avea o serie de beneficii asupra dezvoltarii armonioase a copilului dumneavoastra, precum stimularea sensibilitatii auditive, dezvoltarea motricitatii fine, stimularea atentiei, a memoriei, a rabdarii si a perseverentei.

 

 

                  DEZVOLTARE PERSONALA 

In cadrul atelierelor de dezvoltare personala, copiii au ocazia sa se autoexploreze si sa se dezvolte cu suportul atmosferei si al coeziunii ce se nasc lucrand in grup. Cei mici invata cum sa se exprime mai bine pe ei insisi, sa-i cunoasca pe ceilalti si sa relationeze eficient cu ei, sa deprinda flexibilitate in gandire pentru gasirea solutiilor in orice imprejurare, sa stie cum sa-si stabileasca si sa-si atinga mizele in viata lor cotidiana.

                        JOCURI LOGOPEDICE

Terapia logopedica detine un rol foarte important în îmbunatatirea pronuntiei cuvintelor si propozitiilor, care duce la cresterea încrederii în fortele proprii si a integrarii cu succes în societate a copilului.Mai mult, terapia logopedica ajuta la înlaturarea negativismului fata de vorbire, înlatura anxietatea si creste motivatia fata de procesul educativ, toate acestea având rolul de a spori  dezvoltarea armonioasa a copilului.

                 BRITISH ENGLISH CLUB

Intre 3 si 6 ani, copiii asimileaza mai repede, in mod natural, si pot invata o a doua limba la fel de usor ca pe cea materna. Cursul de engleza, integreaza o gama variata de activitati amuzante , cum ar fi cantecele, jocuri si competitii care stimuleaza motivatia copilului, ajutandu-l sa asimileze pronuntia, vocabularul si gramatica, in mod natural.

 

Galerie foto
  • ...
Categorii
Date de contact
0748880866; Varnavelena@gmail.com
Str. Sica Alexandrescu, nr. 20, Sector 2,
Distribuie