Centrul Multifunctional Romania Kids - Gradinita & After School Bucuresti

Centrul Multifunctional Romania Kidz

Proiectul ,,Centrul Multifunctional România Kidz” este rezultatul parteneriatului dintre Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6 si Asociatia „Centrul Crestin Bucuresti” având ca scop înfiintarea unui centru de zi cu caracter social la nivelul comunitatii locale. Totodata proiectul îsi propune sustinerea familiilor defavorizate din sectorul 6 prin acordarea unui ajutor în ceea ce priveste integrarea prescolara si scolara a copiilor din aceste familii în scopul prevenirii abandonului timpuriu al scolii.

          Centrul Multifunctional Romania Kidz va oferi îngrijire de zi la standarde profesionale adecvate, servicii recreative, de îngrijire, hrana si supraveghere pe timp de zi pentru prescolari si scolari. Proiectul promoveaza solidaritatea comunitara în valorizarea copilului si a copilariei incluzând serviciul tip gradinita pentru copiii din familii defavorizate.

          Programul se adreseaza copiilor cu vârste cuprinse între 3 si 7 ani care nu frecventeaza programul gradinitelor de stat sau al gradinitelor particulare fie din cauza numarului limitat de locuri, fie din motivul imposibilitatii de a plati o taxa. Proiectul cuprinde de asemenea scolari cu vârsta cuprinsa între 7-14 ani care vor beneficia de asistenta pentru pregatirea temelor scolare, de consiliere, dezvoltarea deprinderilor de viata independenta si orientare scolara. Programul educational al Centrului Multifunctional Romania Kidz respecta programa Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si este completat cu activitati optionale si extracuriculare.

          Gradinita România Kidz este amplasata într-o zona foarte linistita a cartierului Militari, într-un spatiu cu o suprafata totala de peste 3000 mp detine un loc sigur de joaca în aer liber, bine delimitat, acest lucru facând ca gradinita noastra sa aiba unul dintre cele mai mari locuri de joaca din Bucuresti. Gradinita dispune de o baza materiala deosebita, cu dotari de ultima generatie într-un imobil sigur si modern, spatii luminoase cu o baza materiala de invidiat si personal de cea mai buna calitate, astfel încât sederea copiilor în gradinita sa fie în siguranta din toate punctele de vedere. Gradinita are angajat un cadru medical care face zilnic evaluarea starii de sanatate a copiilor si asigura respectarea regulilor de igiena si sanatate în gradinita. Un alt plus al gradinitei îl reprezinta calitatea alimentatiei oferita copiilor.

          Meniul este saptamânal conceput de gradinita cu respectarea stricta a indicilor calorici pe grupe de vârsta si a alimentelor permise si nepermise la copii. Calitatea actului didactic desfasurat în gradinita este asigurata prin coordonarea întregii activitati prescolare de catre un consilier educational cu mare experienta în derularea si coordonarea activitatilor de gradinita, alaturi de un personal tânar,calificat,cu studii in psihologia copilului si psihologia prescolara aplicata. Personalul didactic va fi integrat într-un program extern de perfectionare continua subventionat de Scoala Româno-Finlandeza, aplicabil in gradinita, cu mari progrese la nivelul comportamentului la copii. Personalul didactic al gradinitei este de specialitate -educatoare absolvente de liceu pedagogic si/sau facultatea de limbi straine sau psihologie, cu bune cunostinte ale pedagogiei alternative.

          Personalul auxiliar a fost format dupa criteriul necesitatilor copiilor:

- asistent medical,- psiholog,- asistent social,- profesor de sport,- profesor de informatica, limba engleza.

Grupele sunt formate din maxim 15 copii si organizate ierarhic in functie de vârsta. Activitatile extracurriculare sunt dintre cele mai variate: periodic se organizeaza vizite la muzee, obiective culturale, parcuri, teatru, circ, iar cu ocazia Sarbatorilor de Craciun si sfârsit de an, se organizeaza serbari. Programul scolar al micutului dumneavoastra începe de la prânz si se termina seara, însa dimineata nu este disponibila nici o persoana care sa-l supravegheze? Noi va punem la dispozitie personal specializat care va oferi asistenta în efectuarea temelor scolare. De asemenea, ne vom asigura ca acesta va servi si o masa: mic-dejun si prânz .

          Before si After School România Kidz vine în sprijinul parintilor si al elevilor în vederea completarii procesului instructiv – educativ, propunându-si o utilizare eficienta a timpului petrecut în afara scolii . Obiectivul Before & After School România Kidz este formarea personalitatii, antrenarea comunicarii si dezvoltarea apitudinilor copiilor dumneavoastra. Personalul nostru profesionist îi va îndruma pe copiii dumneavoastra, asigurându-le un ambient relaxant, creativ si educativ. Mentionam ca Before & After School-ul nostru este deschis pentru elevii de la toate clasele I-VIII. Dotarile centrului contin mobilier specific vârstei, materiale didactice diverse, carti specifice vârstei, diverse jocuri de atentie, de memorie, de logica, sala de mese, grupuri sanitare conform normelor europene. Servire masa de pranz meniu sanatos compus din 2 feluri principale si desert sub îndrumarea nutritionistului.

- Efectuare teme obligatorii si suplimentare cu cadre didactice experimentate (inclusiv teme la limbi straine).

- Supraveghere copii cu personal auxiliar în locuri recreative special amenajate

- Gustare la ora 16.00

Întreaga noastra activitate este centrata pe elev, respectând particularitatile vârstei prin satisfacerea în egala masura atât a nevoilor de instruire si educatie, cât si a nevoilor de activitati recreative, activitati extrascolare si activitati extracurriculare.

Galerie foto
  • ...