Ion I.C. Bratianu, Liceu Tehnologic - Bucuresti

Istoric liceu

1907 - Pe terenul gogoseriei viermilor de matase a Societatii "Tesatoarea" se construiesc câteva ateliere-scoala care au primit numele "Regina Elisabeta ? Tesatoarea" deoarece se aflau sub patronajul acesteia.
1918 - Scoala exista desi societatea ce o reprezinta juridic se autodizolva.
1936 - Scoala este preluata de Societatea Ortodoxa a Femeilor Române.
1940 - Alaturi de scoala de tesatorie, se înfiinteaza Cursul Profesional nr. 9, cu pregatirea practica la uzinele S.E.T.
1945 - Scoala devine scoala de stat , functionând astfel: Liceu de fete, Scoala Profesionala nr. 9, Scoala de ucenici electricieni.
1951 - Se schimba denumirea în Societatea Profesionala Metalurgica "21 Decembrie"
1954 - Devine Scoala Profesionala Electrotehnica nr. 26.
1958 - Scolii Profesionale Electrotehnica nr. 26 i se adauga Liceul Industrial de pe lânga "Mecanica Fina"
1974 - Prin H.G.M. 354/1974 se înfiinteaza "Liceul de Mecanica nr. 11"
1975 - Prin H.G.M. 576 se comaseaza "Liceul de mecanica nr. 11" cu "Liceul de mecanica nr. 8" (fost Liceul "Mihail Sadoveanu") si ia titulatura de Liceul "Mecanica Fina".
1990 - Se desprinde Liceul "Mihail Sadoveanu", care functioneaza si astazi în aceeasi cladire cu Grupul Scolar Industrial "Mecanica Fina". De mentionat cladirea în care functioneaza Liceul "Mihail Sadoveanu", este în administrarea Grupului Scolar Industrial "Mecanica Fina" ce are în folosinta parterul acesteia.
2012 - Liceul îsi schimba denumirea în Liceul Tehnologic "Mecanica Fina"
2014 - Liceul îsi schimba denumirea în Liceul Tehnologic "Ion I.C. Bratianu", denumire folosita si în prezent
2016 - Liceul dispune de 20 sali de clasa, laboratoare de: fizica, chimie, limbi straine, 3 laboratoare de informatica, corp atelier-scoala, sali de sport. Absolventii liceului nostru îsi continua studiile în învatamântul superior sau se angajeaza la diferite societati comerciale, specializarile liceului fiind cerute pe piata muncii. Elevii scolii sunt premiati la diferite olimpiade, concursuri scolare si activitati extracurriculare.

Galerie foto
  • ...