Andrei Diaconu auditor energetic Bucuresti

Eliberare CERTIFICAT ENERGETIC

CERTIFICAT ENERGETIC: vindeți, închiriați sau poate faceți recepția unei construcții noi? Atunci aveți nevoie de acest document. Citiți în continuare ce înseamnă și cum vă pot ajuta să îl obțineți ieftin, fără bătăi de cap și mai ales întocmit corect.

sau, mai corect, Certificat de performanță energetică.

După cum probabil aţi aflat deja, existenţa certificatului energetic este obligatorie pentru orice fel de tranzacţie imobiliară, fie ea vânzare, închiriere, succesiune sau recepţie a unei construcţii noi.

…ce este certificatul energetic?

Certificatul energetic este un document informativ, prin care se indică performanţa energetică a unei clădiri (sau a unei unităţi de clădire – de exemplu un apartament). El cuprinde valori calculate, în conformitate cu reglementările tehnice în vigoare, cu privire la consumurile de energie şi emisiile de dioxid de carbon, pentru a permite evaluarea performanţei energetice a clădirii. De asemenea, certificatul cuprinde, anexat, recomandări cu privire la modurile în care se poate reduce consumul de energie.

…de ce?

Obligativitatea existenței certificatului energetic este specificată în cadrul Legii 372/2005 (republicată în 2013), care transpune în legislaţia românească prevederile Directivei Parlamentului European şi a Consiliului nr. 2002/91/EC cu privire la performanţa energetică a clădirilor.

De asemenea, puteţi obţine certificatul energetic şi în scop informativ, pentru a vă putea face o imagine asupra performanţei energetice a apartamentului/casei dumneavoastră. Cu această ocazie, veţi primi sfaturi şi soluţii cu privire la îmbunătăţirile pe care le puteţi face în vederea creşterii performanţei energetice, a scăderii costurilor, a eliminării unor probleme (de exemplu condens sau igrasie) şi nu în ultimul rând, a îmbunătăţirii confortului.

…de unde se obține certificatul energetic?

Puteți obține certificatul energetic apelând la serviciile unui auditor energetic. Auditorul energetic este o persoană autorizată conform legii, de a elabora, semna și ștampila certificate de performanță energetică.

Galerie foto
  • ...
Categorii
Date de contact
0744485754
Str. Govodarva, nr. 11, sector 6, Bucuresti
Distribuie