Ki Aikido - Clubul Pescarusul - Scoala arte martiale

Principii Aikido

Ki Aikido a fost dezvoltat de cãtre Sensei Koichi Tohei dupã o viatã dedicatã studiului artei Aikido.

Ki Aikido este disciplina care studiaza Ki-ul prin intermediul artei martiale Aikido. Prin studiul pe plan fizic se învatã coordonarea mintii si a corpului. Nu sunt predate doar tehnici de Aikido, ci si modalitãtile în care poti sã aplici Ki-ul în toate aspectele vietii de zi cu zi. Aceasta este tinta finalã a studiului coordonãrii mintii si a corpului.

În clasele de Ki Aikido învãtãm în primul rând pozitii fizice corecte. Când mintea este calmã, corpul este si el, în mod natural, calm. Când mintea este stabilã, corpul devine stabil la rândul lui. În japonezã, acest principiu este denumit „fudou-shin, fudou-tai”, adicã “minte de neclintit, corp de neclintit”.

Ki Aikido este o arta martialã al cãrei scop nu este câstigarea unei confruntãri cu un adversar, ci obtinerea stãrii de coordonare a mintii si a corpului prin studierea principiilor Ki-ului. Arta ajutã la corectarea personalitãtii si îmbunãtãtirea relatiilor cu lumea din jur.

Învãtând tehnici corecte de Ki Aikido, veti dobândi în mod natural o posturã corectã, veti învãta cum sã vã relaxati, cum sã vã pãstrati calmul în situatii de stres si cum sã comunicati mai usor cu oamenii din jur. Elevii dezvoltã prin efort personal un corp armonios si o minte puternicã.

Miscãrile din Ki Aikido nu sunt brutale si nu dãuneazã corpului. Acest lucru face de altfel ca oricine sã poatã practica Ki Aikido în sigurantã, indiferent de vârstã, formã fizica sau sex.

Galerie foto
  • ...
Categorii
Date de contact
0723557829
Str. Cuza Voda, Nr. 147, sector 4
Distribuie