Kineto ProActiv - Cabinet recuperare medicala Bucuresti

Kinetoterapie

Generic vorbind – kinetoterapia este terapia prin miscare. Miscarea poate fi fie activa – facuta de pacient, liber sau ingreunata cu aparate sau cu obiecte, pasiva – efectuata de terapeut, cu scopul mobilizari diferitor articulatii, intinderii si detensionarii musculare sau stimularii circulatiei in anumite regiuni, fie activo-pasiva – cand terapeutul ghideaza miscarea pacientului pentru ca aceasta sa fie corecta dpdv fiziologic.

 

Sedinta de kinetoterapie presupune mai multi pasi
?

Sedinta de kineto debuteaza cu o serie de intrebari puse de terapeut care sa clarifice starea pacientului inainte de tarapie, modificarile pozitive sau negative aparute in perioada scursa dintre sedinte, respectiv disponibilitatea de miscare din acea zi. Astfel se vor stabili obiectivele de sedinta si directia de tratament, pornind de la obiectivele generale stabilite in sedinta de evaluare si personalizate pe realitatea pacientului din acea zi.

?

Se face o mica sesiune de teste si reevaluare pentru a defini punctul de plecare in ziua de terapie si, daca este nevoie, urmeaza o sesiune de terapie manuala, mobilizari articulare specifice, tehnici de energie musculara, Stretching, masaj terapeutic, fizioterapie in scop terapeutic direct focalizat pe durerile pacientului din acea zi. In functie de gravitate aceasta parte poate dura de la cateva minute la toata sedinta de tratament.

?

Apoi sesiunea de gimnastica generala de incalzire si pregatire pentru efort. Aceasta va pregati organismul pentru partea propriu-zisa a sedintei – gimnastica medicala specifica problemelor pentru care pacientul a venit la recuperare. Aceasta parte va fi dozata pe posibilitatile fiecarui pacient in parte si pe nevoile lui de miscare. Nu avem protocoale dinainte stabilite iar secventialitea exercitiilor poate fi modificata de la o sedinta la alta in functie de castigurile realizate pe parcurs.

?

Sedinta se va termina cu 5- 10 minute de masaj terapeutic pe zonele mai puternic solicitate pe parcursul perioadei de gimnastica pentru revenire la starea de repaos.

?
Scopul sedintelor de kinetoterapie
?

Scopul sedintelor de kinetoterapie este de a reda functionalitatea anumitor zone ale corpului uman in particular si a corpului per ansamblu. Nu trebuie vizata doar zona afectata ci intreg corpul, de aceea sedintele de kineto, chiar daca initial vor fi focalizate pe zona afectata pentru a diminua impactul negativ pentru care pacientul a venit la recuparare, ulterior vor cuprinde exercitii generale pentru a reintegra zona respectiva in totalul functional al corpului. 

?

Scopul sedintelor de kineto NU va fi slabirea sau body building-ul!

?

Echipamentul necesar
?
Pentru masaj, TECAR si terapie manuala pacientul va trebui sa fie doar in lenjerie intima, deoarece e nevoie de contact direct intre mainile terapeutului si zona de tratat. 

?

Pentru partea de gimnastica este recomandat sa aveti o imbracamite care sa permita miscarea - tricou, short, pantaloni de gimnastica, eventual o incaltaminte sport de interior. 

Galerie foto
  • ...
Categorii
Date de contact
0728238023
Bd. Camil Ressu, Nr 22, Bl A6, Ap 04, Sector 3
Distribuie