Kinetoterapie la domiciliu Bucuresti si Ilfov

Masaj

Masajul de relaxare

Masajul de relaxare cuprinde mai multe forme de masaj, iar toate folosesc miscari si tehnici usoare, cu miscari blande si relaxante. Ajuta la eliminarea stresului din organism, la relaxarea generala a organismului, la imbunatatirea circulatiei sanguine, dar si la eliberarea tensiunilor musculare.

Masajul Terapeutic

Numit si masaj de recuperare, masajul terapeutic este considerat o forma de tratament paramedical, care ajuta la restaurarea functiilor normale ale organismului in urma unor accidente care afecteaza tesuturile moi (muschi, tendoane, ligamente etc.). Practicile folosite sunt realizate strict in scop terapeutic sau recuperator si presupun mai multe sedinte consecutive pana la vindecarea completa.

Masajul Anticelulitic

Celulita consta intr-o infiltratie cu grasime si apa a straturilor superficiale si profunde ale pielii. Desi cel mai frecvent celulita se asociaza cu obezitatea, la persoanele care depun efort fizic redus apare chiar daca nu sunt obeze. Ea se localizeaza in diferite regiuni ale corpului: ceafa, solduri si abdomen, regiunea lombara, coapse (in special in partea superioara si externa), partea de sus a bratelor, glezne, genunchi. Ne putem usor da seama de prezenta celulitei in aceste parti corporale daca formand pliul cutanat, apar la suprafata pielii niste placarde neregulate. ele nu sunt altceva decat conglomerate de celule grase si surplus de apa. de multe ori, la apasarea pielii, celulita devine dureroasa, intocmai ca o inflamatie, desi ea nu este un proces inflamator. Celulita provocata de sedentarism nu necesita dieta alimentara ca cea din obezitate. Ea necesita in schimb masaj anticelulitic sau gimnastica sau miscarea sub diferite forme, foarte eficient fiind, spre exemplu, inotul practicat o ora-doua pe saptamana. 

Reflexoterapie

Este o forma de terapie, nu numai un simplu masaj de relaxare. Acest tip de masaj consta in masarea anumitor parti ale corpului ce sunt interconectate direct cu anumite organe. Astfel, daca te doare genunchiul, un masaj la nivelul cotului va face ca durerea sa cedeze.  Reflexoterapia are rol profilactic, mentinand sanatatea celor care recurg la ea periodic, dar si curative, ducand la ameliorarea si vindecarea multor afectiuni fara sa fie nevoie de medicamente.

Drenajul Limfatic

Acest tip de masaj consta intr-un preso-masaj, in care se actioneaza asupra ganglionilor limfatici. Efectele masajului de drenare se vor simti imediat prin dinamizarea circulatiei limfei, intarirea sistemului imunitar, eliminarea toxinelor din corp, intensificarea curentului limfatic si eliminarea apei din organism.

Galerie foto
  • ...
  • ...