Multiplex Service Bucuresti - Reparatii audio,video,Tv

Backup de date

Nu cred ca va este greu sa va imaginati cum, din cauza unei erori umane sau de sistem, o parte din cel mai recent backup efectuat nu mai poate fi accesata, pierzandu-se astfel unele dintre informatiile detinute de companie. Probabil ca v-ati gandit la acest scenariu de cel putin cateva ori pana acum si poate chiar vi s-a si intamplat asa ceva. Este vorba despre acea posibilitate, sau frica, cum vreti sa-i spuneti, care va motiveaza sa fiti foarte atent cu procedurile de back-up si recuperare, sa informati conducerea cu privire la costurile necesare pentru protejarea datelor si sa-i avertizati pe utilizatori de pericolul neatentiei lor.

Majoritatea directorilor IT par sa fie multumiti de strategiile lor de back-up, insa specialistii avertizeaza asupra faptului ca exista inca lipsuri si sunt comise o multime de erori. Fiind vorba despre date – una dintre cele mai importante resurse ale companiei dumneavoastra, este bine sa minimizati riscul pierderii lor.

10 sfaturi pentru back-up-ul Data laptopului

1. Salvati informatiile pe disc inainte de a le salva pe benzi magnetice.2. Ganditi-va cum veti reconstitui informatiilor salvate daca va fi nevoie si abia apoi planificati procesul de back-up.3. Duplicati datele pentru a micsora timpul in care se realizeaza back-up-ul si pentru a reduce spatiul de stocare necesar. 4. Cautati locurile in care reteaua este “gatuita”, locuri ce incetinesc procesul de back-up. 5. Nu va bazati pe o singura tehnologie! Folositi nivele multiple de protectie. 6. Minimizati numarul produselor folosite in procesul de back-up. 7. Considerati restaurarea ca o functie help desk astfel incat specialistii sa poata lucra la imbunatatirea nivelelor de servicii. 8. Asigurati-va ca back-up-urile sunt stocate in afara potentialei zone de impact. 9. Testati procesul de restaurare inainte ca acesta sa trebuiasca sa fie folosit, organizand back-up-urile in functie de cat de repede trebuie sa fie restaurate. 10. Asigurati-va ca planul de recuperare in caz de dezastru este depozitat in acelasi loc cu back-up-urile datelor.10 sfaturi pentru back-up-ul desktop-urilor

1. Automatizati procesul de back-up al desktop-urilor acolo unde este posibil. 2. Determinati-i pe utilizatori sa organizeze si consolideze datele importante intr-o singura locatie pentru a usura procesul de backup.3. Protejati in permanenta datele atunci cand setul de informatii evolueaza cu o rata mare. 4. Utilizati un serviciu online sau un VPN pentru utilizatorii remote.5. Plasati back-up-urile desktop-urilor si laptop-urilor in locul central de stocare a datelor.6. Utilizati facilitatile grafice pentru o restaurare rapida si facila a sistemelor.7. Creati o fereastra prin care sa vedeti partitiile ascunse de pe laptop-uri pentru reconstituirea sistemului fara asistenta IT. 8. Realizati back-up-ul fisierelor fara a le comprima astfel incat utilizatorii sa poata naviga si restaura documentele de unii singuri.9. Salvati cu ajutorul sistemului CDP revizii multiple pentru a crea un sistem ad hoc de arhivare a documentelor. 10. Educati si reeducati permanent utilizatorii in legatura cu importanta procesului de back-up al desktop-urilor lor.

Galerie foto
  • ...