LC Dental-clinica stomatologica-Bucuresti

Protetica

Protetica este o ramura extrem de complexa ce se ocupa cu reconstructia danturii prin diverse “lucrari dentare”, care pot fi foarte variate, de la o simpla coroana dentara pana la reconstructii de mare amploare. Rolul lucrarilor protetice este similar cu cel al dintilor naturali, adica trebuie sa asigure o masticatie eficienta si un aspect estetic placut. 

Pentru ca utilizam numai materiale de cea mai buna calitate, pentru ca avem colaborari stranse cu laboratoarele de top si pentru ca acordam o atentie deosebita doleantelor pacientilor nostri, obtinem lucrari protetice de o estetica si de o functionalitate ireprosabila.

La noi in clinica realizam toate tipurile de lucrari protetice, de la o simpla coroana dentara pana la restaurari complexe pe dinti sau implanturi, supraproteze pe dinti sau implanturi, proteze scheletate cu sisteme speciale, fatete dentare, incrustatii, etc.

Tendinta in stomatologia moderna este de a elimina metalul din cavitatea bucala. Utilizat si in alte ramuri ale medicinii, oxidul de zirconium este materialul de electie in realizarea lucrarilor dentare, datorita calitatilor acestuia:

Estetica desavarsita

Oxidul de zirconium este un mineral de culoare alba, cu proprietati remarcabile. Coroanele din ceramica pe suport de oxid de zirconium au o estetica deosebita datorita absentei suportului metallic, astfel lumina este reflectata la fel ca la dintii naturali. Transluciditatea extrem de asemanatoare dintilor naturali il recomanda in restaurari in zona frontala.

Rezistenta superioara

Oxidul de zirconium are o rezistenta deosebita la flexiune, acesta avand utilizari multiple in industria aeronautica. In medicina oxidul de zirconiu serveste la confectionarea protezelor de sold. Proprietatile mecanice remarcabile il recomanda in realizarea lucrarilor dentare atat in zona frontala, cat si in zona laterala unde solicitarile masticatorii sunt crescute.  In ciuda rezistentei remarcabile, lucrarile dentare din oxid de zirconium sunt mai usoare decat cele clasice metalo-ceramice, astfel adaptarea pacientului este extrem de usoara si de rapida. 

Biocompatibil

Oxidul de zirconiu este extrem de biocompatibil si de bioinert in cavitatea bucala, astfel riscul aparitiilor reactilor alergice este practice nul. Oxidul de zirconium este inert si din punct de vedere termic, astfel variatiile de temperatura nu sunt conduse catre pulpa dentara, scazand astfel sansele aparitiei inflamatiei pulpare. Lipsa coroziunii oxidului de zirconium face ca tesutul gingival din jurul marginilor coroanelor dentare sa nu mai capete lizereul gri, asa cum se intampla in cazul coroanelor ce au in componenta lor metal. Lipsa gustului metalic creste considerabil confortul pacientului.

 

Tehnologia CAD-CAM

Implementarea tehnologiei CAD-CAM (Computer Assisted Design-Computer Assisted Manufacturing) a adus un suflu nou tehnicii dentare, si a permis realizarea unor lucrari protetice de i

nalta precizie, perfect adaptate pe bonturile dentare. Tehnicianul dentar este asistat de computer atat in realizarea design-ului lucrarii protetice, cat si in confectionarea propri-zisa a acesteia, prin prelucrarea computerizata a blocului de oxid de zirconiu.

Galerie foto
  • ...