Luxcon Carpati - Consolidari cladiri, Domnesti / Ilfov

Consolidari

Luxcon Carpati srl executa toate tipurile de consolidari: consolidari case, consolidari cladiri, consolidari constructii, consolidari terenuri, consolidari cu gabioane, consolidari case vechi, consolidari fundatii, consolidari poduri, consolidari cu micropiloti si fibre compozite

Consolidarea unei case presupune, de cele mai multe ori, refacerea structurii sale de rezistenta (fundatia, stalpii si grinzile) si, in foarte multe cazuri, a peretilor.

Avariile specifice structurilor de zidarie sunt, indeobste, fisurile dupa una sau ambele directii ale diagonalelor, fisurile orizontale in zona mediana sau pe inaltime, dislocarea unor parti din zidarie etc.

Alegerea sistemului de consolidare constituie, in multe cazuri, o problema foarte delicata, ce trebuie neaparat lasata in grija unui specialist. Realizarea proiectului de consolidare presupune expertiza tehnica facuta de catre o persoana autorizata, careia ii vor fi necesare toate planurile constructiei. Daca acestea lipsesc (lucru des intalnit la casele vechi, ale caror planuri s-au pierdut sau au fost distruse), arhitectul va realiza atat releveul de rezistenta, cat si pe cel de arhitectura, iar acestea vor constitui baza proiectului de renovare.

Cladirile care au fost construite in urma cu mai multi ani au probleme cu fundatia. Temeliile acestor case fie ca au fundatii din caramida, fie fundatia din beton nu a ajuns la stratul de pamint care sa confere siguranta. Acestea din urma pot fi remediate prin adaugarea de beton, astfel incit sa atinga stratul de siguranta. Metoda se numeste subzidire.Subzidirea presupune saparea pe linga fundatie si adaugarea fierului-beton, adica a armaturii, si a betonului. Repararea fundatiei mai poate fi facuta prin tencuirea partilor unde sint probleme sau crearea unui alt cofrag si latirea fundatiei. Peretii pot da bataie de cap proprietarului. Daca acestia nu au simburii din fier-beton trebuie facuti. Simburii din fier- beton sint armaturile care se intilnesc la colturile peretilor, denumite si zonele de intersectie ale peretilor. Aceasta operatiune presupune scoaterea caramizilor si adaugarea structurii de fier-beton dupa care se va turna betonul. Structura din fier- beton este alcatuita din patru bare din fier-beton inconjurate de un alt fier numit etrier.

Galerie foto
  • ...