Clinica Metraqi

Medicina Traditionala Chineza

O medicina straveche, holistica, integratoare. Plaseaza OMUL intre Pamant si Cer, in conexiune cu acestea. Reuneste intr-o maniera unitara elemente de preventie, diagnostic si tratament prin cinci metode:

1. Acupunctura si Moxibustia. Metoda consta in inteparea cu ace speciale a unor zone specifice (numite puncte de acupunctura, asezate de-a lungul unor traiectorii clare numite meridiane) ale corpului, dupa criterii de diagnostic stabilit anterior, in scopul obtinerii unor efecte necesare vindecarii sau recuperarii. Prin moxibustie, se poate actiona odata cu acele sau de sine statator, asupra punctelor de acupunctura, incalzirea produsa de moxa avand efecte suplimentare necesare in cazuri selectionate. Moxa este ceea ce se obtine prin uscarea si maruntirea unei plante (Artemisia Vulgaris), care aprinsa pe zona de tratat arde mocnit.

2. Fitoterapia chineza este de fapt medicina interna, doar ca foloseste exclusiv produse traditionale chinezesti existente sub toate formele de prezentare: bolusuri, granule, prafuri, solutii, inclusiv  perfuzabile. Extractele acestea, obtinute din plante, minerale, sau materiale organice aduc energie, regleaza functionarea organelor interne asa incat, daca sunt corect indicate conform unui diagnostic, conduc la disparitia simtomatologiei.

3. Dietoterapia  - promoveaza atat restrictii alimentare (ca si in medicina alopata), cat si indicatii dietetice speciale, in ideea de aliment-medicament, folosind astfel proprietatile curative si preventive ale alimentelor in diferite afectiuni sau momente sezoniere.

4. Masajul chinezesc se aplica fara contactul direct cu pielea pacientului (prin imbracaminte), cu manevre specifice si conform acelorasi principii de diagnostic si tratament ca la acupunctura.

Tehnicile enumerate mai sus, aplicate impreuna intr-un tratament, actioneaza sinergic si amplifica efectele terapeutice cautate.

            5. Qigong, gimnastica chinezeasca este o relatie individuala cu energia, cu natura, cu lumea, legand universul interior cu cel exterior intr-o stare-miscare cu reguli care se invata si, mai ales, se simt.

 

Galerie foto
  • ...
  • ...
  • ...
  • ...