Centrul Medical M Hospital-Bucuresti

Laborator de anatomie patologica

MUNPOSAN are în dotare LABORATOR DE ANATOMIE PATOLOGICA, complet echipat (microtom, microscop binocular, criostat, termostat) pentru diagnosticarea intraoperator si postoperator a bolilor pe baza studierii schimbarilor macroscopice si microscopice a celulelor si a tesuturilor, suferite de pe urma unei stari patologice.

Procedee de examinare:

  • Examenul macroscopic este examenul facut cu ochiul liber. În cursul lui se apreciaza dimensiunile piesei operatorii, modificarile de forma, culoare, volum, greutate, consistenta ale organului, precum si gradului si întinderea modificarilor suferite de tesuturile bolnave în comparatie cu tesuturile sanatoase. Recoltarea de probe pentru examinare microscopica se face atât din regiunile afectate cât si din regiunile aparent normale.
  • Examenul microscopic se face prin examinare la microscop a fragmentelor recoltate folosind diferite metode de prelucrare si colorare histopatologica.
  • Examenul extermporaneu se efectueaza prin examen histopatologic rapid, prin sectionare dupa congelatie si examinarea la microscop dupa obtinerea unei coloratii rapide. Diagnosticul extemporaneu este cerut de medicul chirurg intraoperator pentru orientarea atitudinii intraoperatorii. Acest examen apreciaza prezenta sau absenta leziunilor tumorale. Se poate aprecia de asemenea si prezenta malignitatii si tipul histologic general al formatiunilor tumorale, precum si invazivitatea acesteia.
  • Examenul la parafina pentru certitudinea si detalierea diagnosticului.

 

INVESTIGATIE

1.Piesa prelucrata la parafina

2.Bloc inclus la parafina cu diagnostic histopatologic

3.Examen extemporaneu

4.Examen histopatologic cu coloratii speciale

5.Citodiagnostic Babes-Papanicolau

6.Citodiagnostic lichid de punctie

7.Citodiagnostic sputa la parafina

8.Citodiagnostic secretie gastrica

9.Citodiagnostic secretie vaginala

10.Examen citohormonal vaginal

11.Imunohistochimie

12.Citodiagnostic produse punctie

 

Preturile pentru analizele efectuate în cadrul laboratorului de anatomie patologica sunt:

Analize pentru cazuri chirurgicale mici...200 lei

Analize pentru cazuri chirugicale medii...400 lei

Analize pentru cazuri chirurgicale mari...600 lei

Galerie foto
  • ...
  • ...
  • ...