Libra - Societate Profesionala Notariala Bucuresti

Divort notarial

Divortul prin acordul sotilor poate fi pronuntat indiferent de durata casatoriei si indiferent daca exista sau nu copii minori rezultati din casatorie.

Cererea de divort se depune de soti împreuna, se înregistreaza si se acorda un termen de reflectie de 30 de zile. Prin exceptie, cererea de divort se poate depune la notarul public si prin mandatar cu procura autentica.

În cazul în care exista copii minori nascuti din casatorie, din afara casatoriei sau adoptati, sotii trebuie sã convinã asupra urmatoarelor aspecte: – numele de familie pe care sa îl poarte dupa divort; – exercitarea autoritatii parintesti de catre ambii parinti; – stabilirea locuintei copiilor dupa divort; – modalitatea de pastrare a legaturilor personale dintre parintele separat si fiecare dintre copii; – stabilirea contributiei parintilor la cheltuielile de crestere, educare, învatatura si pregatire profesionala a copiilor.

Dacã minorii sunt în varsta de peste 10 ani, ei vor fi audiati în conformitate cu prevederile art 264 Cod civil, în prezenta ambilor pãrinti.

La expirarea acestui termen, sotii se prezinta personal, iar notarul public verifica daca acestia staruie sa divorteze si daca, în acest sens, consimtamântul lor este liber si neviciat. Daca sotii staruie în divort, notarul public elibereaza certificatul de divort fara sa faca vreo mentiune cu privire la culpa sotilor.

Acte necesare:

– acte de identitate ale sotilor; – certificate de nastere; – certificat de casatorie; – certificat de nastere al copilului minor rezultat din casatorie.

Galerie foto
  • ...
Categorii
Date de contact
0213126281
Str. Brezoianu, nr. 47-49, bl. Liric, sc. A, parter, ap. 89 si 90 , sector 1,
Distribuie