Power Support - Mentenanta calculatoare Bucuresti

Solutii Anti Spam

Mesajele electronice nesolicitate (spamul) reprezinta o problema care afecteaza din ce in ce mai mult orice utilizator de email. Pentru o eficientizare a contului de email, se poate opta la o solutie care garanteaza protectie antispam.

Care sunt riscurile aduse de spam-uri

Spam-urile creează dezordine în căsuţa de e-mail şi ocupă o mare parte din timp datorită sortării pe care trebuie să o realizaţi pentru identificarea e-mailurilor legitime şi importante, iar acest proces vă poate lua în medie o oră pe zi. Pe lângă acest risc asociat spam-urilor, se adaugă creşterea posibilităţii de virusare a calculatorului şi spaţiul mare pe care îl ocupă pe serverele de e-mail.

Şi in concluzie de ce primiţi în continuare aceste e-mailuri nedorite? În primul rând pentru că spammerii nu pot fi identificaţi şi blocaţi prin metode simple. În plus, cei care folosesc spam-ul îl consideră o modalitate facilă de promovare, uitând că este ilegala, în ciuda amenzilor importante ce se dau de autorităţi.

Solutii pentru a preveni aceasta problema ar fii acestea:

Solutiile antispam sunt special concepute pentru a impiedica mesajele de spam sa ajunga in casuta de email. Prin implementarea unei solutii antispam se elimina pierderile de productivitate generate de spam, cat si posibilitatea de infectare cu un virus informatic in anumite cazuri. Spam-urile creeaza dezordine in casuta de e-mail si ocupa o mare parte din timp din cauza sortarii pe care trebuie sa o realizati pentru identificarea email-urilor legitime si importante, iar acest proces va poate lua in medie o ora pe zi. Un mesaj frumos prezentat poate duce in eroare si  poate face un utilizator sa acceseze o adresa de internet care poate afecta negativ securitatea informatica.

Există posibilitatea de a limita aproape integral email-urile nedorite ce aglomerează căsuţa electronică fără voia dvs. şi care vă fură timp preţios din activitatea desfăşurată!Vă propunem doua soluţii antispam testate, care se pot folosi în funcţie de infrastructură, nevoi şi bugetul pe care doriţi să îl alocaţi.

Pentru afacerile aflate în curs de dezvoltare cea mai simplă soluţie anti-spam constă în instalarea unui antivirus cu modul de spam, gama de pachete în acest caz fiind una variată.

Cei mai importanti producatori de antivirus (Bitdefender, Kaspersky) ofera solutii antispam pentru serverul de email de la Microsoft, cat si pentru statiile de lucru.

Pe lângă această soluţie, se poate instala un server special în infrastructura companiei pentru blocarea acestor mesaje nedorite şi care poate conţine suplimentar filtre contra paginilor falsificate şi alte măsuri de protecţie pentru calculatoarele dumneavoastră.

Galerie foto
  • ...