Premium Dent-cabinet stomatologic- Bucuresti
Implantologie - Implant dentar
Ce este un implat dentar?
Este o întrebare pe care azi si-o pun tot mai putini dintre noi. Totusi pentru cei ce nu stiu acest domeniu combina doua ramuri ale stomatologiei: chirurgia si protetica. Pe scurt se ocupa cu înlocuirea dintilor ( implant dentar ) lipsa prin introducerea intraosoasa a unei radacini dentare artificiale pe care se construieste ulterior o lucrare protetica.
Un implant dentar reprezinta un procedeu salvator de stomatologie dentara rezolva edentatia partiala fara a afecta dintii vecini si reuseste sa inlature neplacuta proteza totala mobila.
Cel mai folosit tip de implant dentar este implantul surub, din titan. Acesta se introduce intraosos la maxilar sau mandibula printr-o interventie chirurgicala complet nedureroasa, in prealabil fiind practicata o anestezie locala.
Practic preocuparea medicului stomatolog cu specializare si in implantologia dentara, are ca principal obiectiv prin activitatea sa, de a reda pacientului sanatatea danturii, care in cele mai multe cazuri este afectata de diferite boli cauzate de paradontoza sau carii in stadii avansate, ce nu mai pot fi salvate prin alte interventii stomatologice standard.
Trebuie recunoscut din start ca principalul motiv pentru care se recurge la implantologie ca tehnica medicala de urgenta, este gradul avansat al degradarii dentare datorate lipsei unei legaturi stranse cu medicul stomatolog si lipsa vizitelor medicale la timp odata cu aparitia cariilor si cu agravarea acestora. Faptul ca se ajunge intr-un stadiu avansat al afectiunii dentare, este tocmai motivul pentru care se ajunge la procedeul de implant dentar ca tehnica salvatoare.
Un singur implant dentar se realizeaza in decursul a o ora in cele mai comune cazuri, iar pacientul aflat sub anestezie nu simte nimic. O oarecare senzatie de discomfort se poate simti dupa ce anestezia isi termina efectul, dupa 3 ore. Perioada imediat urmatoare este de aproximativ 4 luni pentru ca implantul sa se integreze in os, proces numit osteointegrare. Ulterior se reintervine pentru a adauga bontul protetic (ce seamana cu un dinte slefuit), moment in care incepe faza de reconstructie protetica adica se pune coroana dentara.
Nu trebuie sa va temeti de durere in momentul in care ajungeti in cabinetul nostru. Vremurile in care pacientii erau chinuiti la propriu, sunt de mult apuse iar medicii nostri stomatologi va garanteaza ca veti avea parte de intreaga lor atentie si competenta, in conditii de durere zero.