Prestissimo Music - Scoala de arte Bucuresti

Cursuri Balet

Baletul este o forma gratioasa de dans în care se exprima trairile personajului prin muzica si miscari. Baletul poate avea numeroase beneficii pentru cei mici, atât pentru fetite, cât si pentru baieti, pe lânga faptul ca e placut sa iti vezi copilul la lectiile de balet sau chiar pe o scena.
Iata câteva beneficii ale cursurilor de balet pentru copii:

1. Baletul este o forma de activitate fizica. Este un antrenament de dezvoltare a musculaturii. Îmbunatateste forta musculara, flexibilitatea si amplitudinea miscarilor. Îmbunatateste, de asemenea, coordonarea si echilibrul, în timp ce corecteaza o postura deficitara Combinatiile care implica rasuciri si salturi cresc ritmul cardiac, ceea ce poate îmbunatati rezistenta si sanatatea cardiovasculara generala. Antreneaza întregul corp si ajuta la dezvoltarea armonioasa a copilului. Cursurile de balet pentru copii se concentreaza cel mai mult pe flexibilitate. Antrenoarea le arata celor mici cele mai bune si sigure miscari de întindere, pentru îmbunatatirea flexibilitatii.

2. Baletul contribuie si la îmbunatatirea sanatatii mentale si emotionale a copiilor. Cursurile de balet ofera un sentiment de mândrie si realizare, care poate îmbunatati stima de sine. Când copilul experimenteaza bucuria dansului, învata sa se exprime într-un mod benefic pentru sanatatea fizica si mentala. Aceasta ofera o „eliberare fizica si emotionala ” sanatoasa care ajuta la dezvoltarea inteligentei emotionale. Învata sa îsi canalizeze emotiile si energiile într-un mediu sigur, se va îmbunatati stima de sine si încrederea în sine.

3. Participarea regulata la cursurile de balet ajuta copiii sa îsi dezvolte abilitatile sociale. Baletul si alte forme de dans încurajeaza munca în echipa, comunicarea, încrederea si cooperarea. Baletul ajuta copiii, de asemenea, sa depaseasca timiditatea în situatii sociale si sa reduca temerile legate de a face parte dintr-un grup si a aparea în fata unui public.

4. Baletul ofera, de asemenea, anumite beneficii educationale si cognitive. Cursul de balet expune copilul la o combinatie de miscare si muzica. Prin aceasta expunere, copiii îsi dezvolta constientizarea senzoriala, cunoasterea – care include atentia, memoria si învatarea. Acestea sunt abilitati care ajuta copiii în toate domeniile vietii.

5. Baletul este si despre disciplina si autocontrol. Acest lucru se datoreaza faptului ca implica o serie de reguli ferme pentru siguranta. În plus, copilul va învata sa împarta spatiul cu alte persoane si sa lucreze în echipa.

6. Baletul dezvolta creativitatea. Îi ajuta pe cei mici sa îsi transpuna emotiile si gândurile si sa le interpreteze prin miscari. Copilul va face legatura între muzica si anumite emotii. Apoi, emotia este tradusa prin dans.

Va asteptam cu drag la cursurile de balet din cadrul Prestissimo Music.
Studioul nostru de balet este un loc sigur, curat, luminat si spatios, cu pardoseala adecvata pentru balet, cu multe oglinzi, sonorizare si lumini de scena.

Grupe de vârsta:
3 - 5 ani, 6 - 8 ani, 9 - 12 ani

Alaturi de noi copiii sunt în siguranta si oferim performanta !

Galerie foto
  • ...