Casa Funerara Memorium - Servicii funerare complete Non Stop, Bucuresti si Ilfov

Cruci Inscriptionate

...
Cruci Inscriptionate

Diversitate de cruci funerare inscriptionate

Crucea este un simbol reprezentativ al religiei crestine, fiind prezent in fiecare rugaciune si ritual, inclusiv cel al inmormantarii. Insoteste decedatul inca din timpul priveghiului, pana in timpul ceremoniei si dupa, avand numeroase insemnatati. La inceput aceasta este din lemn, iar ulterior, dupa un an de la inhumare, poate fi inlocuita cu o cruce funerara permanenta, din materiale mai rezistente precum betonul, granitul, marmura sau chiar metalul.

Cum alegeti o cruce funerara potrivita?

Crucea funerara insoteste mormantul decedatului ca un sprijin pe care sufletul acestuia il are in lumea de dincolo, fiind unul dintre motivele pentru care se opteaza pentru cruci cat mai rezistente. Cu toate acestea, crucea de lemn ramane o varianta viabila si foarte accesibila din punct de vedere financiar, care poate fi cioplita cu inscriptiile dorite. O alta optiune accesibila este si crucea din beton care asigura o lunga durata de viata daca este ingrijita corespunzator. 

 

In cazul in care va doriti o cruce care sa reziste pentru totdeauna, iar inscriptiile sa se mentina impecabil in tot acest timp, crucile din piatra naturala sunt solutia potrivita. Mai accesibile, dar mai longevive sunt variantele din granit, pe cand crucile din marmura ofera o impozanta aparte locului de veci, sunt mai elegante, dar totodata si mai costisitoare.

Ce este inscriptionat pe crucea de lemn?

Dincolo de simbolistica crestina, crucea este folosita si drept monument funerar care are rolul de a aduce un ultim omagiu celui trecut in nefiinta, dar si de a-i ajuta pe vizitatori sa identifice mai usor locul de veci. Drept urmare, pe cruce se inscriptioneaza, de regula, numele decedatului, data nasterii si cea a decesului, dar si diferite epitafe comemorative care sa descrie viata sau personalitatea acestuia, ori sentimentele pe care le-a lasat in inimile celor dragi. La cerere se pot grava si alte simboluri, cuvinte sau texte reprezentative, in asa fel incat crucea sa devina un monument personalizat.

Când se inlocuieste crucea de lemn?

Inca de la momentul decesului, o cruce din lemn va insoti decedatul pe toata durata procedurilor religioase, fiind purtata in fata sicriului in timpul cortegiului funerar, ca in final sa fie pozitionata la mormant in pamant, la finalizarea slujbei de inmormantare. Aceasta se inlocuieste dupa un an cu o varianta permanenta din materiale mai rezistente, moment in care se recomanda ca cea din lemn sa fie ingropata sau arsa.

Semnificatia crucii de lemn in cortegiul funerar?

Crucea este simbolul religios caruia i-au fost atribuite cele mai multe semnificatii de-a lungul timpului, dat fiind faptul ca este prezenta in multe momente crestine. Cu toate aceasta, cea mai importanta ramane intersectia dintre lumea cereasca si Pamant, bratul vertical simbolizand conexiunea cu Cerul si Divinitatea, iar cel orizontal crestinii, muritorii care aspira la o viata vesnica. In procesiunea de inmormantare, crucea este considerata sprijinul de baza pe care sufletul decedatului il are in momentul Judecatii de Apoi, dupa cum a fost si singurul suport al lui Hristos la rastignire. Crucea reprezinta pacatul si jertfa, dar totodata si iertare, speranta, viata, inviere, iubire si credinta, motiv pentru care este pozitionata la capataiul decedatului pentru totdeauna.

Va oferim consultanta completa pentru alegerea crucii de lemn!

Daca aveti nevoie de informatii suplimentare sau de ajutor pentru alegerea crucii de lemn potrivite pentru inmormantare, ne puteti contacta la numarul de telefon: 0737.600.900!