Andreea Dental Studio -clinica stomatologica-Bucuresti

Chirurgie orala

...
Chirurgie orala

La cabinetul stomatologic Andreea Dental Studio beneficiati atat de medic specialist in chirurgie orala cat si de o sala dotata cu instrumentarul si cu echipamentele necesare pentru rezultate sigure si predictibile.

Manoperele de chirurgie orala sunt efectuate in mod curent in cabinetul de stomatologie sub anestezie loco-regionala, iar in aceasta categorie se inscriu procedurile de:

  • Extractie dentara
  • Rezectie apicala
  • Chistectomie
  • Chiuretaj subgingival
  • Chirurgie parodontala
  • Odontectomie

Extractia dentara

Extractia dentara este o procedura chirurgicala de rutina. Chiar daca majoritatea extractiilor pot fi facute in siguranta in cabinetul dentar, unii pacienti necesita spitalizare datorita problemelor de sanatate generala. Extractia dentara este considerate ultima solutie de tratament, care se aplica in cazul in care toate celelalte proceduri de salvare a unui dinte au esuat.

Molarii de minte (maselele de minte)

Molarii de minte constituie o situatie aparte in chirurgia orala:

Deseori aceste masele se blocheaza in spatele celui de-al doilea molar, problema cunoscuta sub denumirea de incluzie. Multe persoane resimt durere si tumefieri in jurul acestor masele la o varsta frageda. In mod frecvent, molarii de minte dezvolta carii sau afectiuni gingivale la pacientii mai in varsta care nu i-au indepartat.

Majoritatea problemelor asociate maselelor de minte au legatura cu accesul dificil pentru asigurarea igienei corespunzatoare si acumularea de tartru, fapt care determina inflamatia si infectia. In orice caz, maselele de minte sunt asociate cu numeroase probleme si de aceea, in mod frecvent, necesita indepartarea prin extractie sau odontectomie, in functie de profunzimea incluziei, dispozitia, forma radacinilor si pozitia molarului. Interventia este cel mai bine realizata intr-o clinica sau cabinet de chirurgie orala conceput special pentru aceste proceduri.

Rezectia apicala

Este o interventie chirurgicala ajutatoare in tratamentul endodontic (de canal), indicata atunci cand tratamentul de canal a esuat. Interventia propriu-zisa consta in indepartarea infectiei de la varful radacinii impreuna cu o mica portiune din radacina infiltrata cu bacterii, salvandu-se astfel dintele.

Interventiile suplimentare implanturilor dentare

Atunci cand se doreste inserarea unui implant dentar, dar pacientul prezinta un deficit osos se pot face interventii suplimentare de augmentare osoasa prin:

  • aditii osoase
  • sinus lift.