Arra Dental Clinique -clinica stomatologica-Bucuresti

Protetica dentara

...
Coroane dentare

Coroana dentara este un tip de restaurare dentara folosita pentru fixarea dintilor care au fost sparti, rupti sau cu gauri foarte mari. Coroana se fixeaza astfel pe dintele tratat in prealabil, intarindu-l si redandu-i forma unui dinte natural. Aceasta coroana se realizeaza dintr-un material ce va imita culoarea dintelui natural, pentru un aspect cat mai placut.

O coroana dentara este o solutie foarte una pentru tine, atunci cand ai plombe decolorate si doresti sa le imbunatati aspectul. Aceste plombe pot fi inlocuite de o coroana dentara, oferindu-ti un zambet mult mai placut si natural din punct de vedere estetic.

...
Punti dentare

Puntile dentare sunt lucrari protetice care se folosesc de mult timp in stomatologie. Odata cu progresul stiintei, s-au propus noi solutii de restaurare. Cu toate acestea, puntile sunt folosite pe scara larga si in ziua de azi. S-au imbunatatit considerabil atat tehnicile folosite la conceperea si confectionarea lor, cat si calitatea materialelor din care sunt realizate.

Puntile dentare sunt alcatuite din 2 parti. Fiecare din ele are un alt rol in alcatuirea si functionarea acestei lucrari protetice. Puntile dentare se pot confectiona si pe pivoti dentari. Acestea nu prezinta nici o diferenta fata de puntile pe dinti naturali, in afara necesitatii confectionarii pivotului dentar inainte de inceperea puntii.