ASCO Instant Result - Autorizatii firme luminoase, amenajari interioare

Avize / autorizatii

...
AVIZE SOLICITATE PRIN CERTIFICATUL DE URBANISM

Avize si acorduri stabilite prin certificat de urbanism (eliberat in vederea obtinerii autorizatiei de construire/demolare), clasate conform urmatoarelor categorii:

  • Avize si acorduri privind utilitatile urbane si infrastructura – aviz alimentare apa, aviz canalizare, aviz alimentare energie electrica, aviz alimentare energie termica, aviz gaze naturale, aviz telefonizare, aviz salubritate, aviz transport urban.
  • Avize si acorduri privind securitatea la incendiu si protectie civila, sanatatea populatieiAvizul pentru securitatea la incendiu atesta ca proiectul propus spre autorizare respecta normativul P118/2008 si alte norme legislative ce reglementeaza rezistenta la foc si atesta masurile de siguranta privind securtatea la incendiu. Ministerul Sanatatii, prin Directiile de Sanatate Publica, conform normativelor in vigoare, are competenta si obligatia de a certifica normele de igiena si sanatate publica pentru amenajarile in spatii comerciale sau locuinte.
  • Avize de amplasament privind conditiile de coexistenta – raspunsul scris al operatorului de retea la cererea unui solicitant, in care se precizeaza punctul de vedere fata de propunerea de amplasament a obiectivului solicitantului referitor la indeplinirea conditiilor de coexistenta a obiectivului cu retelele existente ale operatorului.
  • Avize si acorduri specifice ale administratiei publice centrale si/sau ale serviciilor descentralizate ale acestora:
    • Aviz Primarie Sector – document prin care se dovedeste ca exista avizul primarie locale referitor la construirea sau demolarea unui anumit imobil, cat si pentru alte situatii in care este necesara aprobarea. Cand autorizarea din zone protejate / a monumentelor istorice este sub competenta Primariei Municipiului Bucuresti , aceasta are obligatia ded a cere si avizarea primariei de sector.
    • Aviz Ministerul Cultelor, Culturii si Patrimoniului National – Avizul Ministerului Culturii si Cultelor se emite in vederea aprobarii documentatiilor de urbanism (D.T.A.C,P.U.Z. sau P.U.D.) care cuprind monumente, ansambluri ori situri istorice, inclusiv zonele de protectie ale acestora. Acesta se elibereaza fie direct, fie dupa dezbaterea propunerilor in cadrul Comisiei……..
    • Aviz Inspectoratul de Stat in Constructii – Inspectoratul de Stat in Constructii direct, sau prin Inspectoratele Teritoriale in Constructii, dupa caz, potrivit prevederilor legale in vigoare si in conformitate cu Regulamentul de organizare si functionare, emite urmatoarele avize si acorduri: avize documentatie tehnico-economica pentru obiectivele de investitii finantate din fonduri publice, avize documentatii tehnico-economice aferente obiectivelor de investitii noi, finantate din fonduri publice sau din credite externe, contractate sau garantate de stat cu valori mai mari sau egale cu 10 miliarde de lei, precum si avize documentatii tehnico-economice pentru lucrarile de reparatii, reabilitari, consolidari, restaurari ale constructiilor existente finantate din fonduri publice, indiferent de valoare, potrivit prevederilor Hotararii Guvernului nr. 1.072/2003; avize amplasare balastiere si cariere din punct de vedere al protejarii constructiilor din vecinatatea acestora; avize executie constructii in vecinatatea drumurilor nationale; emite acorduri pentru interventii asupra constructiilor existente; avize solutii interventie imediata pentru punerea in siguranta provizorie a constructiilor avariate in urma dezastrelor, in actiunile de interventie operativa si refacere post dezastru.
    • Aviz Administratia Domeniului Public – Administratia Domeniului Public emite avize pentru ocuparea partial a trotuarului cu materiale/containere//schele in cadrul organizarii santierelor, avize amplasare afise pe panourile de afisaj, avize inchiriere locuri parcare impuse spatiilor comerciale/hoteluri/sedii bancare,etc.
    • Aviz Comisia Tehnica de Circulatie - Avizul de la Comisia Tehnica de Circulatie atesta respectarea reglementarilor cu privire la numarul de locuri de parcare obligatorii si solicita aviz Brigada Rutiera pentru amenajarea cailor de acces la drumurile publice. Aceste avize sunt solicitate pentru constructii noi, amenajari pentru schimbarea functiunii imobilelor.
    • Acord Unic – Reprezinta actul cu valoare de aviz conform, emis numai pe baza fiselor tehnice si insumeaza avize si acorduri favorabile pentru utilitati urbane, precum si cele privind securitate la incendiu, protectie civila, protectia mediului si sanatatea oamenilor. In baza acordului unic se poate emite autorizatia de construire.
    • Avizul Proiectantului Initial al Constructiei - Avizul se elaboreaza sub forma de referat, in situatia in care se intentioneaza a se realiza lucrari care aduc modificari unor constructii existente si are drept scop determinarea conditiilor si solutiilor necesare pentru un raspuns favorabil al structurii acesteia pentru indeplinirea cerintei de rezistenta si stabilitate. In lipsa proiectantului initial al constructiei, este obligatorie intocmirea unui referat de expertiza tehnica, elaborat de un expert tehnic atestat, in conditiile legii.
    • Avizul de Conformitate – reprezinta un serviciu de specialitate care obtine in numele solicitantului acorduri si avize de la regii si de la diverse institutii.
  • Avize si acorduri specifice – avize autoritati administratie publica centrala emise sub forma de: aviz Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, aviz Ministerul Culturii si Cultelor, aviz Ministerul Sanatatii, aviz Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor, aviz Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, aviz Ministerul Apararii Nationale - Statul Major General, aviz Ministerul Administratiei si Internelor, aviz Serviciul Roman de Informatii, aviz Compania Nationala "Apele Romane" - S.A., aviz Autoritatea Aeronautica Civila Romana. Se pot genera avize si de la alte organisme ale administratiei publice centrale sau ale serviciilor descentralizate ale acestora, dupa caz, conform prevederilor legale in vigoare, in functie de relatia lor cu investitia. Avizele si acordurile specifice sunt necesare pentru situatii deosebite, ca urmare a conditiilor speciale de amplasament sau a functionalitatii investitiei.
  • Act administrativ de protectie a mediului eliberat de autoritatile competente – dupa eliberarea certificatului de urbanism, titularul are obligatia de a se prezenta la autoritatea competenta pentru protectia mediului, in vederea evaluarii initiale a investitiei si stabilirea necesitatii evaluarii efectelor acesteia asupra mediului. In urma evaluarii se va emite actul administrativ al autoritatii competente pentru protectia mediului.
  • ...
    AUTORIZATII NECESARE UNITATILOR COMERCIALE

    Pentru autorizarea si functionarea comerciantului, sunt necesare, dupa caz, anumite avize si autorizatii:

  • AUTORIZARE FUNCTIONARE PENRU PREVENIREA SI STINGEREA INCENDIILOR
  • Autorizatia reprezinta actul care conditioneaza functionarea comerciantilor de respectarea legislatiei privind prevenirea si stingerea incendiilor. Aceasta autorizatie de securitate la incendiu se emite de catre autoritatea competenta in a carei raza teritoriala se afla sediul social si/sau sediile secundare ale comerciantului, respectiv brigada/grupul de pompieri militari, prin reprezentantul delegat la Biroul unic din cadrul camerei de comert si industrie teritoriale. Autorizarea functionarii comerciantilor din punct de vedere al prevenirii si stingerii incendiilor este obligatorie pentru constructiile noi si pentru amenajarile, extinderile sau schimbarile de destinatie la constructiile existente care se incadreaza in cazurile prevazute in anexa 1 la HG nr. 571/2016 privind aprobarea categoriilor de constructii si amenajari care se supun avizarii si/sau autorizarii privind securitatea la incendiu si pentru care este obligatorie si s-a obtinut in prealabil, in conditiile legii, autorizatia de construire.

    PERIOADA DE VALABILITATE SI REAUTORIZARE

    Autorizatiile eliberate anterior, precum si cele eliberate conform prezentei proceduri isi pastreaza valabilitatea pe toata durata mentinerii conditiilor si a pastrarii documentelor vizate spre neschimbare, care au stat la baza emiterii acestora sau un termen de valabilitate prestabilit, mentionat si in document.      

    Comerciantii au obligatia de a solicita o noua autorizare daca intervin modificari, extinderi sau schimbari de destinatie, care impun obtinerea unei noi autorizatii de construire in conditiile legii, sau in cazul desfasurarii de noi activitati in sediile autorizate, urmând a fi parcursa procedura de autorizare stabilita pentru fiecare situatie conform prevederilor prezentei proceduri.

  • AUTORIZARE DE FUNCTIONARE SANITARA / SANITAR -VETERINARA
  • Autorizarea sanitara reprezinta procesul de analiza si investigatie sanitara care conditioneaza, din punct de vedere tehnic si juridic, punerea in functiune si desfasurarea activitatii comerciantilor de conformarea la normele de igiena si de sanatate publica. Autorizatiile emise de catre DIrectia de santate Publica sau de catre Directia Sanitar Veterninara reprezinta actele ce conditioneaza functionarea comerciantilor de respectarea legislatiei sanitare si se emite de catre autoritatea competenta in a carei raza teritoriala se afla sediul social si/sau sediile secundare ale comerciantului, respectiv directia de sanatate publica judeteana ori a municipiului Bucuresti sau ministerele cu retea proprie de sanatate publica, prin reprezentantul delegat la Biroul unic din cadrul Camerei de Comert si Industrie teritoriale.

    PERIOADA DE VALABILITATE SI REAUTORIZARE

    Autorizatiile sunt valabile atâta timp cât nu s-au modificat conditiile initiale pentru care aceasta a fost eliberata. La modificarea conditiilor initiale, ilustrate in proiectul ce a generat autorizarea, comerciantul va solicita reinnoirea autorizatiilor.

    Autorizatia sanitara veterinara de functionare isi pastreaza valabilitatea pe perioada in care sunt indeplinite conditiile sanitare (veterinare) legale pentru care comerciantul a fost autorizat. Pentru orice modificare ulterioara a fluxului tehnologic, modernizare, extindere sau schimbare a profilului de activitate comerciantii sunt obligati sa solicite autorizatia sanitara veterinara de functionare conform prevederilor prezentei proceduri. Aceasta autorizatie sanitara (veterinara) de functionare se anuleaza de catre autoritatea sanitara veterinara in cazul in care comerciantul nu mai indeplineste conditiile de functionare pentru care a fost autorizat. Anularea autorizatiei se realizeaza prin completarea rubricii corespunzatoare din anexa la certificatul de inregistrare pe baza procesului-verbal intocmit de catre autoritate, cu motivarea temeinica privind neconformitatile constatate si actele normative ale caror prevederi au fost incalcate.

  • AVIZ FUNCTIONARE SAU AUTORIZATIE FUNCTIONARE
  • Primaria elibereaza autorizatie functionare pentru spatiile comerciale, care este insotita intotdeauna de fisa specifica. In cuprinsul acesteia este inserata si perioada de valabilitate, care poate fi 1 an calendaristic, calculat de la data solicitarii sau pana la finalul anului in cursul caruia s-a cerut autorizarea (depinde de Primarii), urmand ca ulterior sa se obtina reinnoirea autorizatiei de functionare, cu 30 zile inainte de expirarea perioadei.

    • autorizatia de functionare eliberata de Primarie ramane valabila atat timp cat nu s-au produs modificari asupra destinatiei spatiului sau a activitatii comerciale desfasurate in locatia respectiva.
    • anual, se reinnoieste doar fisa atasata autorizatiei de functionare. Serviciile de “Libera initiatica si activitati comerciale” din cadrul primariilor elibereaza: avize prezentare sezoniera in afara spatiilor comerciale; autorizatie comercializare in piete; autorizatie functionare spatii comerciale situate in zone publice; autorizatie functionare unitati alimentatie publica.

    Categorii
    Date de contact
    0744155000; 0743155855
    Str. Cezar Bolliac, nr. 8, sector 2, Bucuresti
    Distribuie