Blejkan Construct - Reabilitari fara sapatura a sistemelor de canalizare, Bucuresti

CIPP (Cured in Place Liners)

...
CIPP (Cured in Place Liners)

  • CIPP (Cured in Place Liners) cu apa calda / abur
  • DESCRIEREA TEHNICA A METODEI DE REABILITARE CURED IN PLACE PIPE (CIPP) TRATATA CU APA CALDA

    1. MATERIALComponentele Liner-ului sunt selectate în conformitate cu EN 13566-4. Pentru conductele tratate cu apa calda (CIPP) pot fi utilizate rasini poliester (UP), vinylesther (VE) sau epoxidice (EP). Suportul este de obicei tesatura polimerica (PA, PAN, PET, PP). În functie de cerintele producatorilor de tuburi de conducte specifice, pot fi adaugate membrane. Furnizorul de material pentru aceasta metoda este Poliner – companie parte a Grupului BLEJKAN.

    2. ECHIPAMENTE DE INSTALARE A LINIEI

    • echipamente de curatare a conductei;
    • echipament de inspectie video a conductelor controlate de la distanta;
    • echipament calibrat pe diametrul conductei pentru curatarea conductei;
    • unitate de încalzire (cazan de apa);
    • echipamentul de inversiune (turnul de apa sau tamburul de inversiune);
    • coloana de alimentare cu apa (pompe, furtunuri);
    • echipamente de testare.

    3. PREGATIREA LA INSTALAREEvaluarea starii tehnice a canaluluiÎnainte de a începe reabilitarea, conducta se curata cu ajutorul unei unitati de curatare hidrodinamica a canalului montata pe un camion. Apoi conducta este inspectata cu ajutorul unei camere controlate de la distanta. Imaginile video sunt folosite pentru pregatirea unui raport digital detaliat privind starea tehnica a conductei. Raportul este o baza pentru clasificarea starii tehnice a canalului.Alegerea metodei de reabilitareMetoda de reabilitare depinde de clasa conditiilor tehnice si gradul de deteriorare. Pentru a selecta conducta corecta CIPP, dupa analizarea starii tehnice a canalului, trebuie luati în considerare si alti factori: datele geodezice, nivelul apei subterane comparativ cu baza conductei, traficul auto în zona si alti parametri care influenteaza caracteristicile captuselii care urmeaza sa fie utilizate. Designerul calculeaza grosimea captuselii CIPP utilizând modulul Young (E) care caracterizeaza transportatorul propus.Saturarea captuseliiTeava este impregnata cu rasina în conditii controlate sub vid.

    4. INSTALAREADupa izolarea sectiunii de canal ce urmeaza a fi reabilitata, în interiorul sectiunii se trage un manson de protectie (preliner). Când suprafata canalului vechi este securizata, o coloana de apa sau un tambur de inversiune este montata peste locul unde va fi introdusa garnitura de teava. Conducta de teava este introdusa utilizând metoda inversarii cu apa. Apoi, o unitate de încalzire este pornita. Încalzeste apa (în circuit închis) în interiorul captuselii la temperatura de întarire.

    Dupa instalare, capetele extreme din camine se taie cu ajutorul unei masini de frezat si se frezeaza golurile pentru racorduri.

    În timpul instalarii, trebuie înregistrati urmatorii parametri de proces: presiunea fluidului alimentat pe conducta de teava în timpul tuturor etapelor de instalare si de întarire si citirea continua a temperaturii din toate punctele de control în timpul procesului de întarire

    5. INSPECTIAInspectia TVDupa instalarea si deschiderea canalelor, se efectueaza inspectia TV (inclusiv înregistrarile VHS sau CD). Raportul de inspectie este, de asemenea, pregatit.TesteConform EN 13566-1, EN 13566-4 si EN 1610

    6. CORECTAREA PROBLEMELORDefectele sunt corectate utilizând un robot controlat prin intermediul unei camere de luat vederi sau / si inserarea si lipirea de sectiuni scurte de tevi.