Carpet & More - Covoare, mochete, parchet, Bucuresti

Parchet

...
Parchet Dublustrafificat

Parchetul dublustratificat, datorita grosimii si structurii pe care le are, se poate monta peste incalzirea in pardoseala (cea cu apa, nu electrica). Stratul de baza, tip grila, permite trecerea caldurii mult mai usor pana la stratul de suprafata, totodata oferindu-i si stabilitate, astfel lemnul nu mai lucreaza in timp, putand fi montat si in bai sau bucatarii. Dimensiunile lamelelor la parchetul dublustratificat ajuta la crearea mai multor tipuri de montaje clasice, iar esentelele diversificate permit deasemenea jocuri de culori intre acestea.

Deoarece stratul de deasupra este 100% lemn, aveti posibilitatea ca si la parchetul masiv, de a alege intre nenumarate culori, nuante, esente si finisaje pornind de la obisnuitul stejar pana la cele mai diversificate esente exotice. Parchetul dublustratificat este alegerea perfecta pentru case cu un stil clasic unde se doreste o pardoseala uniforma din punct de vedere al culorii.

...
Parchet Masiv

Parchetul masiv actioneaza ca un izolator termic natural. Cu cat stratul de lemn este mai gros, gradul de izolare creste. 1 cm de lemn este echivalentul a 4 cm de caramida, despre care stim ca este un foarte bun izolator termic. Acest tip de parchet oferta posibilitatea montarii in diverse moduri (bradut, tabla de sah, englezeste etc). Parchetul masiv se poate rascheta, deci are o durata mare de viata, cu mentiunea ca maximul de raschetare este de 2-3 mm deasupra nut-ului. Deoarece este un produs in stare bruta(cu referire la cel nefinisat), exista posibilitatea sa nu fie uscat suficient si in timp, dupa efectuarea montajului, sa aveti probleme cu el. De aceea parchetul masiv nu este recomandat sa se monteze peste incalzirea in pardoseala.

Un alt aspect negativ pe care parchetul masiv il are este faptul ca i se aloca un timp mai indelugat pregatirii stratului suport, lipirii, slefuirii si finisarii ulerioare, crescand astfel costurile manoperei cat si cele ale parchetului deoarece trebuie cumparate materiale speciale pentru montaj. Pana si aclimatizare trebuie facuta pe o perioada mai lunga de timp in locul unde se va monta, in comparatie cu un parchet stratificat.

...
Parchet Triplustratificat

Parchetul triplustratificat este realizat 100% din lemn, cu o combinatia perfecta de finisaje deosebite. Aspectul natural al lemnului cat si textura acetuia pot fi gasite în placi de dimeniuni mari de pana la 6 m lungime. Instalarea nici nu ar putea fi mai usora, deoarece acest parchet poate fi montat fara adeziv prin sistem click. În acest caz placile nefiind lipite pe suprafata, exista posibilitatea sa le demontati si sa le folositi din nou într-o alta camera, avand astfel o durata mai mare de viata.

Parchetul triplustratificat il putem imparti in 3 strip, unde toata lungimea placii este formata din mai multe bucati de parchet si plank, unde placa de parchet este formata dintr-o singura bucata.

Mai mult de atat insa se pot realiza finisaje deosebite ale stratului superior, apreciate in mod special de catre arhitecti, printre acestea enumerand: alb mat/lucios, negru mat/lucios, argintiu oglinda, insertii aurii sau sidefate, irizatii colorate etc. Deasemenea, acestea se pot realiza si la comanda, in functie de cerintele fiecaruia.

Parchetul triplustratificat se poate monta peste incalzirea in pardoseala insa ca si la parchetul dublustratificat trebuie urmate instructiuni suplimentare ce trebuie respectate cu strictete( regimul de încalzire înainte, în timpul si dupa instalarea parchetului).