Mihai Viteazu, Colegiul National - Bucuresti

Spatii de invatat

...
Laboratoare

Colegiul dispune de laboratoare pentru desfasurarea tuturor orelor de specialitate – doua de chimie, doua de fizica, doua de biologie si cinci de informatica. Laboratoarele de informatica sunt dotate cu calculatoare moderne si performante, suficiente ca numar pentru toate clasele. Celelalte laboratoare au la dispozitie instrumentar si aparatura adecvata, alaturi de substantele sau probele biologice necesare realizarii de experimente si pregatirii elevilor pentru probele practice de la olimpiade.

  • 5 laboratoare de informatica (dotate cu 125 calculatoare, 1 multifunctionala, 4 table smart)
  • 2 laboratoare de fizica (dotate 3 videoproiectoare, 2 table smart, 1 calculator, 3 laptopuri, 1 multifunctionala)
  • 2 laboratoare de chimie (dotate cu 2 videoproiectoare, 2 table smart, 2 calculatoare, 1 laptop)
  • 2 laboratoare de biologie (dotate cu 2 videoproiectoare, 2 table smart, 2 calculatoare, 1 laptop)

...
Spatii de invatat

Colegiul dispune de un numar suficient de sali de curs si laboratoare, având în total: 24 sali de clasa, 9 cabinete, 11 laboratoare, doua sali de sport, o sala de festivitati. Pentru a facilita desfasurarea orelor folosind tehnologii moderne, toate spatiile scolare au conexiune la internet.

Pentru desfasurarea orelor de educatie fizica, cele doua sali de sport sunt prevazute cu vestiare si grupuri sanitare. De asemenea, institutia are o curte încapatoare, în care se afla 3 terenuri de sport (unul de baschet, acoperit cu suprafata sintetica modulara, unul de volei si unul de handbal).

Cabinetele (dintre care 6 sunt de limbi moderne, 2 de limba româna si unul de geografie), asigura realizarea de ore interactive, fiind dotate cu videoproiectoare si table smart.

...
Biblioteca

Biblioteca Colegiului National „Mihai Viteazul” este una dintre cele mai vechi si cele mai mari biblioteci scolare din tara. Aceasta are în compunere o sala de lectura si o sala de patrimoniu. În sala de lectura elevii îsi petrec timpul din afara orelor de curs citind carti de fictiune sau documentându-se pentru diverse proiecte scolare. Sala de patrimoniu adaposteste volume vechi si valoroase. Biblioteca contine peste 62600 de titluri, acoperind toate domeniile de interes: de la literatura româna si literatura universala, clasica si contemporana, pâna la cele mai recente aparitii în domeniul stiintelor. Activitatea bibliotecii este organizata de cele doua doamne bibliotecare: Asofrone Liliana si Dragomirescu Maria.

Categorii
Date de contact
0212525700; 0212525871
Bd. Pache Protopopescu, Nr. 62, Sector 2, Bucuresti
Distribuie