Colegiul Tehnic Dinicu Golescu - Bucuresti

Facilitati

...
Masa calda gratuita

Pentru formarea unui comportament alimentar sanatos în rândul elevilor si promovarea unui stil de viata sanatos, CT Dinicu Golescu ofera pentru 100 de elevi ce doresc acest lucru, programul ”Masa calda gratuita”.

Acest program este finantat integral de la bugetul local al Sectorului 1 si are ca obiectiv, pe de o parte, formarea comportamentelor sanatoase prin oferirea unui program de servire a mesei în mod regulat si punerea la dispozitie a unor alimente de calitate, iar pe de alta parte reducerea abandonului scolar si ameliorarea rezultatelor scolare ale elevilor cu posibilitati materiale reduse.

...
Biblioteca

CTDG pune la dispozitia elevilor sai si personalului didactic o biblioteca:

ce dispune de un fond de carte de ce cuprinde aproximativ 40000 de publicatii (beletristica, manuale scolare, auxiliare didactice, etc);
care vine în întâmpinarea nevoilor de informare, culturale si de petrecere a timpului liber ale elevilor împrumutând o gama variata de publicatii, ajutând elevii sa-si aleaga materialele, organizând activitati motivante  de promovare a lecturii
ce are un program de functionare optim:
Program de functionare: 8:00 – 16.00

...
Teren de sport

Are o suprafata de aprox. 4000 mp: doua terenuri pentru minifotbal care însumeaza o suprafata de 65mx30m, buturi, amenajate cu gazon artificial, tribune, vestiare.

Permite organizarea în conditii optime a orelor de sport, antrenamentelor si a activitatilor sportive  extrascolare.

...
Sala de gimsatica si de forta

Sunt dotate astfel încât permit desfasurarea, în conditii optime,  a activitatilor în cadrul orelor de educatie fizica sau în cadrul orelor de antrenament (dusuri, vestiare, mese tenis, plase porti, ruleta, mingi, saci placaj, perne de contact, gardulete, conuri, scarite, veste de departajare, palsa porti handbal, palete tenis masa, bicicleta, aparat multifunctional, gantere, bare si discuri, lada gimnastica, capra sarituri, banci, saltele, trambulina semielastica, mese tenis, plase porti, ruleta)

...
Cabinet medical

CTDG pune la dispozitia elevilor si personalului servicii medicale asigurate de un cabinet medical care:

dispune de personal medical de specialitate, un medic si 1 asistenta medicala;

asigura:

controlul igienei alimentatiei prin supravegherea meniurilor saptamânale pentru cantina noastra scolara;

triajul epidemiologic al elevilor la începutul anului scolar si dupa vacanta de iarna;

consultatii periodice pentru elevi;

acordarea primului ajutor;

prevenirea si combaterea virozelor;

vaccinarea conform calendarului epidemiologic transmis;

...
Internat CTDG

CTDG vine în sprijinul elevilor ce locuiesc în orase îndepartate de capitala. Dispunem de internat pentru baieti si fete, unde acestia au asigurate conditiile optime pentru a locui si a-si petrece timpul în mod constructiv, sub îndrumarea pedagogilor: camere de doua locuri si baie proprie, mobilier nou, masini de spalat, conexiune la internet.

...
Club sportiv CTDG

Clubul sportiv de rugby Colegiul Tehnic Dinicu Golescu promoveaza sportul ca un factor de dezvoltare, mentinere si îmbunatatire a sanatatii si ca posibilitate de integrare sociala a fiecarui copil prin exercitiul fizic practicat si a autodisciplinei.

Rugby-ul – este un sport care educa ambitia, curajul, emulatia, atentia distributiva, hotarârea, fermitatea, onestitatea, multiple trasaturi de vointa si caracter, bazându-se pe respect si fair-play.

Istoria scolii noastre este strâns legata de istoria rugby-ului bucurestean. Înfiintat în anul 1976, la initiativa unor dascali pasionati (Ion Dan si Vasile Constantin) si sustinut de ministrul transporturilor Corneliu Burada, Clubul Sportiv Scolar Locomotiva Bucuresti, a avut sansa ca înca de la început sa straluceasca pentru o buna perioada de timp, constituind pentru tinerii elevi ceferisti un cadru optim de afirmare sportiva, iar pentru rugby-ul românesc un izvor bogat de performeri.

Palmaresul clubului este unul prestigios, concretizându-se în:

12 titluri de campioni nationali la juniori mari (U19) si 5 de vicecampioni
120 de jucatori internationali de juniori, dintre care 35 internationali de seniori
25 de turnee peste granite, majoritatea în conditii de reciprocitate, cu meciuri împotriva echipelor de seniori sau reprezentative de juniori; 6 turnee în Anglia, cu 16 victorii din 20 jocuri!
O lunga lista de internationali de seniori: Adrian Lungu, Romeo Bezuscu, Theodor Coman, George Dumitrescu, Gheorghe Dinu, Laurentiu Constantin, Marcel Giucal, Adrian Achimov (Rugby 7), Victor Avram, Daniel Neaga, Cristian Raducanu, Constantin Petre (Rugby 7), Andrei Guranescu, Virgil Popisteanu, Vasile Udroiu (Rugby 7), Tiberiu Brânza.
Cu sprijinul substantial si permanent al Primariei sectorului 1, precum si al Federatiei Române de Rugby, istoria rugby-ului în Colegiul Tehnic Dinicu Golescu se continua cu alte povesti de succes. Elevii nostri Valentin Calafeteanu – capitan al echipei nationale, Catalin Fercu, Andrei Radoi au devenit componenti de baza ai lotului national de seniori. Unul dintre cei mai valorosi arbitri actuali de rugby, Vlad Iordachescu, a fost de asemenea elevul nostru.

În decembrie 2019: echipa nationala a României de rugby în sapte este vicecampioana europeana. Echipa este formata din sportivii Colegiului Tehnic Dinicu Golescu în proportie de 90%.

Ne adresam copiilor cu vârste cuprinse între 8-12 ani (grupe de începatori) si 13-16 ani (grupe de avansati). Exista traditie si credem cu tarie ca va exista si viitor! Va asteptam alaturi de noi pentru a cultiva împreuna valorile în care credem!

Categorii
Date de contact
0216370484
Calea Giulesti, Nr. 10, Sector 1
Distribuie