Crivet-cabinet veterinar-Bucuresti

Vaccinari si Deparatizari

...
Deparazitare si Vaccinare a puilor de catel

SCHEMA DE DEPARAZITARE INTERNA SI VACCINARE A PUILOR DE CATEL

VarstaVaccin /deparazitare interna4-5 sapt.

 

Prima deparazitare interna6 sapt.

 

Prima vaccinare.

 

Vaccin parvoviroza7 sapt.

 

A doua deparazitare interna8 sapt.

A doua vaccinare.

Vaccin polivalent9 sapt.

A treia deparazitare interna10 sapt.

A treia vaccinare.

Vaccin coronaviroza12-13 sapt.

A patra vaccinare.

Vaccin polivalent14-15 sapt.

A cincea vaccinare.

Vaccin polivalent + antirabic4-6 luni

Vaccin giardiaSe continua cu deparazitare interna de 3 ori pe an si cate un vaccin polivalent + antirabic anual.

Vaccinul polivalent se face pentru a preveni urmatoarele boli infectioase specifice cainilor: parvoviroza, maladia Carre (jigodie), hepatita infectioasa, parainfluenta, leptospiroza.

 

De precizat ca pentru toate aceste boli nu exista tratament specific, doar vaccinare preventiva.

 

De asemenea, trebuie stiut ca un ele dintre aceste boli se pot transmitesi la om ca de exemplu: rabia (turberea), giardia (in special la copii pana la varsta de 6-7 ani) si leptospiroza.

 

Dintre bolile parazitare ale cainilor la om se pot transmite: ascaridioza (limbricii), echinococcoza (tenia) si de aceea este bine ca animalul sa fie vaccinat si deparazitat correct, atat pentru sanatatea lui cat si pentru a noastra.

...
Deparazitare si Vaccinare a puilor de pisica

Recomandam  vaccinarea tuturor puilor de pisica impotriva principalelor boli infectioase specifice felinelor.

Vaciinarea pisicilor joaca un rol foarte important in reducerea incidentei si severitatii manifestarilor acestor maladii incluzand aici si bolile asociate cu o rata a mortalitatii crescuta.

 

varsta 6-7 saptamani  -  deparazitarea interna cu pipete - se aplica pe  tegument si actioneaza atat impotriva parazitilor interni (limbrici, tenii) cat si a celor iexterni (purici, capuse, raie auriculara). La interval de zece zile se repeta deparazitarea  doar daca animalul a eliminat paraziti prin fecale sau daca parazitismul extern inca persista dupa prima deparazitare.

3 luni  -  primul vaccin polivalent impotriva bolilor infectioase specifice felinelor ( rinotraheita infectioasa, caliciviroza, panleucopenia felina, leucemie felina).

4 luni - rapel la vaccinul polivalent si vaccinul antirabic. Optional  se poate face si un al treilea vaccin - vaccin antigiardia, de recomandat in familiile cu copii sau persoane varstnice.     Se continua cu vaccinul polovalent + antirabic anual.

 

De asemenea pe langa vaccinare se recomanda deparazitarea reagulata a pisicilor atat intern cat si extern chiar si la pisicile care nu ies niciodata afara din casa, pentru ca acestea se pot contamina de pe hainele si incaltamintea stapanilor, avand in vederea inmultirea in ultima perioada a pisicilor fara stapan care stau pe langa scarile de bloc.   

 

 Ca si in cazul cateilor, pisoii nu trebuie sa ia contact cu mediul exterior pana la terminarea primei perioade de vaccinare si inca 10-14 zile dupa ultimul vaccin, aceasta pentru a reduce riscul contactarii unei boli infectioase.