Dr. Bicheru-clinica stomatologica- Bucuresti

Tratamentul endodontic sub magnificatie

...
Tratamentul endodontic sub magnificatie

In urma evolutiei indelungate a cariei dentare sau in urma traumatismelor dentare , uneori poate fi necesar tratamentul endodontic sau „tratamentul de canal” .

Clasic, acesta se realiza cu ace manuale , asemanatoare unor pile , cu care se indeparteaza tesutul pulpar inflamat sau infectat si dentina alterata de pe peretii canalelor dentare .

Astazi tratamentele endodontice cu instrumentar rotativ sau activat ultrasonic , sub magnificare reprezinta varful tehnologiei prezente.

Instrumentarul endodontic modern fabricat din aliaje de Titan este incredibil de rezistent si flexibil pentru a permite curatarea in intregime a canalelor radiculare , care rareori sunt drepte si de forma regulata .

Magnificarea permite vizualizarea corecta a spatiului din interiorul canalului radicular si reperarea eventualelor canale suplimentare si de asemenea permite o evaluare a curatarii complete si corecte a acaestuia .

In continuare , o obturare ERMETICA si TRIDIMENSIONALA  a canalului radicular este ultimul pas in obtinerea unui rezultat stabil in timp .