Dr. Bicheru-clinica stomatologica- Bucuresti

Chirurgie dentara

...
Chirurgie dentara

EXTRACTIA DENTARA

In cazul dintilor afectati irecuperabil prin boala parodontala , prin evolutia cariei dentare sau in urma traumatismelor singura solutie este extractia dentara .Tehnicile si instrumentarul chirurgical modern asigura o extractie atraumatica si o vindecare rapida .

Clinica noastra dispune de cel mai modern instrumentar si aparatura chirurgicala necesare unei proceduri cat mai simple si rapide indiferent de situatia clinica .

De asemenea dispunem de echipamentul necesar efectuarii de extractii dentare cu conservare de alveola folosind PRF sau „Tehnica Vampir  „, care permite mentinerea unui volum osos maxim si vindcare accelerata .

EXTRACTIA ATRAUMATICA A DINTILOR INCLUSI

Dintii inclusi pot genera multiple probleme de la inghesuirea dintilor erupti pe arcada pana la chisturi maxilare de mari dimensiuni . In general este recomandata extractia dintilor inclusi inainte ca acestia sa genereze probleme majore de sanatate .

Clinica noastra beneficieaza de o echipa chirurgicala bine antrenata si echipamente moderne , care includ  o unitate de PIEZOCHIRURGIE, standardul in chirurgia noninvaziva, unitate de OZONOTERAPIE , pentru combatrea oricarui risc de infectie si unitate de LASERTERAPIE ,  care faciliteaza o vindecare accelerata .

REZECTIA APICALA

Rezectia apicala este solutia cea mai potrivita mentinerii dintilor pe arcada atunci cand:

– exista fragmente de instrumente blocate in canalul radicular , care nu pot fi indepartate ,

– canale radiculare ale dintelui sunt inaccesibile ,

– exista leziuni endo-osoase de mari dimensiuni sau dintii aflati sub lucrari dentare fixe prezinta leziuni  endo-osoase .

Utilizand o unitate de PIEZOCHIRURGIE , minim invaziva , se indeparteaza tesutul chistic si se resigileaza canalul radicular. Utilizarea PRF-ului faciliteaza o vindecare buna , rapida si lipsita de dureri .

SINUS LIFT

Sinusul maxilar este o cavitate osoasa a maxilarului care comunica cu cavitatea nazala si este pozitionat deasupra radacinilor dintilor laterali .

In urma pierderii dintilor din regiunea laterala maxilara , podeaua sinusului maxilar , in timp, coboara , facand imposibila inserarea implanturilor dentare .

Procedura de SINUS LIFT presupune ridicarea chirurgicala a membranei sinusale si plasarea unei grefe osoase care sa permita inserarea implanturilor dentare necesare .

Folosirea PIEZOCHIRURGIEI si a PRF-ului minimizeaza trauma chirurgicala si asigura o vindecare in cele mai bune conditii .