Clinica Dr. Florin Juravle

Medicina estetica

...
Tratamentul ridurilor

Tratamentul ridurilor cu botox si acid hialuronic

Pentru multi dintre noi informatiile despre toxina botulinica(botox) se limiteaza la agresivitatea pe care aceasta o are asupra muschilor, producand paralizia acestora, in cazul infectarii organismului. Cu toate acestea medicina moderna ne permite sa utilizam toxina botulinica, in domeniul esteticii, in cantitati extrem de mici, doze bine controlate si in urma unui proces de laborator in care molecula toxinei este inalt purificata.

Denumirea Botox provine din termenul toxina botulinica.

Initial indicatiile terapeutice ale Botox-ului se limitau in tratamente neurologice si oftalmologice, pentru tratarea spasmelor musculare si a strabismului.Cercetatorii au concluzionat ca este nevoie de 2500 - 3000 de unitati de toxina pentru ca aceasta sa fie letala pentru oameni, iar in scopuri cosmetice se folosesc in mod uzual doar 75 - maxim 100 de unitati Botox. Aceste studii au facut ca pacientii sa capete incredere in procedura de injectare cu Botox.

Exista mai multe tipuri de toxine botulinice(botox), dar singura folosita in chirurgia plastica si estetica este tipul A. Fata fiecareia dintre noi se transforma iremediabil cu timpul din cauza actiuni factorilor daunatori la care pielea este expusa zilnic, dar si datorita mostenirii genetice pe care am capatat-o fiecare.

Odata cu varsta, pielea pierde apa si elasticitatea si implicit frumusetea si finetea. Din cauza schimbarilor hormonale la care organismul este supus odata cu varsta colagenul epidermic se reduce si el determinand imbatranirea pielii si aparitia ridurilor. Pe langa acesti factori inevitabili, alimentatia, stresul, ingrijirea defectuoasa a pielii contribuie la accelerarea procesului de imbatranire a pielii.

Cutele ce apar intre sprancenele noastre sunt de fapt un rezultat al miscarii continue a muschilor fetei. botoxul este indicat pentru ameliorarea temporara a aspectului ridurilor verticale, moderate spre severe, dintre sprancene, observate in momentul incruntarii, la adulti cu varsta sub 65 de ani.

Botoxul actioneaza prin blocarea impulsurilor nervoase directionate catre toti muschii in care a fost injectat. Aceasta previne contractia muschilor, conducand la o paralizie temporara si reversibila. Pacientul este testat in caz de alergie la toxina botulinica cu o intepatura la nivelul bratului, se asteapta 10 minute si abia apoi se poate incepe procedura de injectare. In mod normal, procedura nu dureaza mai mult de 20 de minute, iar dupa injectare nu este nevoie de timp de recuperare.

Se poate parasi cabinetul medical imediat dupa procedura, dar este recomandat ca pacientul sa nu stea intins sau sa se aplece timp de 4 ore dupa tratament, sa nu maseze zonele tratate sau sa nu faca efort fizic timp de 24 de ore. Este indicata insa contractia voluntara a muschilor injectati (miscari usoare de incruntare, de incretire a fruntii, de inchidere si deschidere a ochilor), care grabeste instalarea efectului dorit.

Rezultatul dupa injectarea cu botox apare in cateva zile, iar ridurile se atenueaza in aproximativ o saptamana. Aspectul este foarte placut, natural si senin, iar la majoritatea pacientilor apare un efect de ridicare a jumatatilor laterale ale sprancenelor, care este binevenit. Starea de relaxare se produce incepand din ziua a doua sau a treia si se instaleaza complet cam dupa o saptamana. Dupa primul tratament cu botox rezultatul dureaza intre 3 - 6 luni, dupa care expresia fetei revine la "forma" initiala. Este momentul cand tratamentul trebuie repetat, iar rezultatul poate sa tina de data aceasta mai mult; dupa 4-5 astfel de sedinte efectele tind sa se prelungeasca in timp.

Reactiile adverse sunt rare si nu sunt periculoase. Dureri de cap, posibila "cadere" de spranceana sau de pleoapa, vedere tulbure sau de paralizia altor muschi decat cei vizati. Multe dintre aceste posibile efecte dispar la cateva zile dupa procedura. Daca doriti sa scapati de anumite riduri sau pur si simplu sa corectati anumite trasaturi sau imperfectiuni si in urma testelor efectuate in prealabil din care nu rezulta nicio interdictie, este foarte usor.

Tratamentul este simplu si consta in efectuarea mai multor punctii (intepaturi) care se realizeaza cu un ac foarte fin exact in muschii responsabili de miscarile de expresie. Unii medici folosesc o anestezie locala, cu ajutorul unei creme de xilina, care reduce disconfortul dat de intepatura acului.

Acidul hialuronic

Acidul hialuronic (HA) - o substanta care exista in mod natural in piele si ajuta la hidratare si la volumizare.Acesta se prezinta sub forma unor gelurile injectabile care se introduc usor in si sub piele pentru a reface instantaneu volumul pielii, pentru a netezi si a face sa dispara ridurile si cutele faciale si pentru a redefini buzele. Acesta este un gel cu consistenta omogena, negranulara care patrunde cu usurinta in piele si confera un aspect si o senzatie de netezime si naturalete.

Acest gel contine de asemeni 0.3% Lidocaina pentru a reduce in mod semnificativ durerea de injectare oferind o experienta reconfortanta.

Acidul hialuronic este o substanta ideala pentru materialele de umplere dermica deoarece confera o senzatie naturala in piele si are efect de durata.

Cu cat arati mai tanar, cu atat te simti mai bine. Dar inaintarea in varsta reprezinta un proces care nu poate fi oprit si, pe masura ce corpul imbatraneste, aspectul si proprietatile pielii se modifica.

Varsta, hormonii, expunerea la soare, fumatul toate au rolul lor ducand la aparitia ridurilor. Pielea este mai fragila si mai putin elastica. Pe masura ce inaintam in varsta, continutul de acid hialuronic (HA) din piele - care este foarte important pentru retinerea apei - scade. Glandele care produc sebum (sebacee) devin mai putin active si pielea devine mai uscata. De asemenea, pielea isi pierde din grasimi si prin urmare, are mai putin volum si este mai putin neteda si isi pierde si culoarea tinereasca si stralucirea.

Pe langa toate aceste schimbari, si forta de gravitatie actioneaza tragand de piele si determinand lasarea acesteia.

Ridurile sunt consecinta procesului de imbatranire. Odata cu inaintarea in varsta stratul intern, denumit derm, incepe sa se subtieze. Reteaua de elastina (proteina care confera gradul de intindere al pielii) si fibrele de colagen (principalele proteine de sustinere de la nivelul pielii), care sustin straturile superficilale, devenind mai slabe sau rupandu-se pot cauza aparitia ridurilor . Odata cu inaintarea in varsta, pielea isi pierde elasticitatea, este mai putin capabila sa isi pastreze hidratarea, secretia glandelor sebacee scade, iar pielea se vindeca mai greu. Toate acestea contribuie la aparitia ridurilor.

Ridurile dintre sprancene (riduri de incruntare) si ridurile care pleaca de la coltul ochilor (denumite si laba gastii) se formeaza din cauza contractiilor muschilor faciali. Rasul, incruntarea, privirea cu coada ochiului si alte expresii faciale obisnuite determina accentuarea acestor riduri. Cu timpul, aceste expresii asociate cu forta gravitatiei contribuie la aparitia gusei si pot determina lasarea pielii din jurul ochilor.

Pielea sanatoasa se regenereaza in permanenta. In timp ce vechiul colagen este distrus, un altul nou se formeaza. Cercetatorii au observat ca fumatul determina o scadere accentuata a producerii de colagen. Acest lucru determina la randul lui aparita ridurilor.

Durata efectelor poate depinde de varsta, cantitatea de filler injectat, locul de injectare, calitatea pielii si, in general, de starea de sanatate si de modul de viata al pacientei.

Totusi, efectele benefice ureaza pana la un an de la aplicarea tratamentului.

Care sunt efectele secundare?

Dupa injectarea de acid hialuronic, poate aparea:

  • o inrosire
  • umflare si invinetire in jurul locului de injectare

Majoritatea efectelor secundare sunt usoare sau medii si dispar dupa cateva zile, acestea includ, dar nu se limiteaza la:

  • durere/sensibilitate
  • intarire
  • umflare
  • chisturi/umflaturi
  • invinetire
  • prurit
  • decolorare

In cazul oricarei proceduri de injectare, exista si riscul de infectare.

Precautii inainte de tratament

Va sfatuim sa evitati aspirina sau alte medicamente non-steroidale si anti-inflamatorii (cu efect analgezic, antipiretic si antiinflamator) pentru o perioada de cateva zile inainte de injectarea cu Acid hialuronic. Acest lucru va reduce riscul de invinetire si sangerare a locului injectat.

In cazul in care aceasta este prima dvs. vizita, va trebui sa il informati pe medic cu privire la antecedentele medicale si cu privire la orice probleme actuale precum si in ceea ce priveste alergiile pe care le aveti la medicamentatia administrata.

Nu este necesara efectuarea unui test de alergie, in afara de cazul in care medicul considera ca acesta este necesar. Procedura este rapida si usoara. Injectarea dureaza doar 15-20 de minute.

Precautii dupa tratament

Deoarece gelul injectabil cu Acid hialuronic presupune un tratament simplu, nechirurgical, exista un timp minim de recuperare. In primele 24 de ore dupa tratament, trebuie sa evitati:

  • exercitiile solicitante
  • expunerea excesiva la soare sau caldura
  • bauturile alcoolice

pentru a reduce la minim riscurile de inrosire temporara, umflare si/sau mancarime.

Nici un tratament nu poate opri procesul de imbatranire; veti avea nevoie de rectificari daca doriti sa mentineti efectul, asa ca intrebati medicul cand va recomanda o noua sedinta.

...
Marirea buzelor

Marirea buzelor cu acid hialuronic

Nu este un secret faptul ca buzele sunt o parte importanta din frumusetea fetei... Daca un zambet prietenos, un sarut, fac ca fata sa capete rapid o expresie, buzele atrag intotdeauna atentia asupra lor!

Ce este considerat frumos poate varia de la cultura la cultura, dar exista unele repere comune. Studiile arata ca in mai toate culturile, buzele mai pline si bine definite sunt considerate a fi atractive. De fapt, buze pline sunt pretutindeni identificate cu tineretea si frumusetea.

Daca v-ati dorit intotdeauna un zambet mai amplu si buze moi, Acidul hialuronic poate fi raspunsul pe care l-ati cautat. Deasemenea conturul, definitia, forma globala a buzelor dumneavoastra pot fi astfel imbunatatite. Ca efect al imbatranirii, chiar si cativa norocosi care s-au nascut cu buze perfecte pot sa ia in considerare imbunatatirea aspectului buzelor lor. In timp, volumul buzelor se reduce, ramanand cu un aspect mai subtire, mai plat. Ridurile si liniile fine vor compromite aspectul lor neted si bine definit. in jurul gurii, zona dintre buza superioara si nas poate deveni plata, colturile gurii se pot lasa in jos, creand un aspect obosit, in varsta. Acidul hialuronic ajuta la combaterea semnelor de imbatranire, redand textura si finetea buzelor, umpland liniile si ridurile cauzate de fumat, adauga volum buzelor pentru un aspect de prospetime si naturalete.

Buzele pot si spuna multe lucruri, chiar si atunci cand cuvintele nu pot face asta. Modul in care buzele arata poate afecta intreaga expresie a fetei.

Despre tratamentIn timpul tratamentului cu acid hialuronic

Acidul hialuronic are are in compozitia sa adaugat, pentru un plus de confort, lidocaina - un anestezic cu efect local. De asemenea, medicul poate alege, sa utilizeze in mod suplimentar crema anestezic pentru a asigura tratamentul cel mai confortabil posibil. Ca efect, anestezicul va da o usoara amorteala si o usoara senzatie de furnicaturi in zona care a fost injectat. Tratamentul actual dureaza aproximativ 30 de minute. Dupa injectarea de Acid hialuronic, medicul poate masa zona injectata pentru a asigura o buna distributie. Deasemenea, dupa injectare medicul dumneavoastra poate aplica gheata in zona care a fost tratata timp de cel putin 10 de minute, pentru a elimina posibilitatea producerii de echimoze sau inflamatii.

Dupa tratamentul cu acid hialuronic

Imediat dupa tratamentul cu acid hialuronic, este posibil sa aveti unele modificari de culoare, vanatai temporare, sau edeme in zona injectata. Nu exista restrictii alimentare specifice dupa tratament. In urmatoarele 24 de ore, dupa injectare: La nevoie folositi medicamente pentru durere, in functie de recomandarea medicului de dvs. Nu este recomandat sa efectuati lucrari dentare, imediat dupa tratamentul dumneavoastra cu Acid hialuronic .Intrebati medicul despre produsele faciale sau balsamuri de buze care ar trebui evitate dupa tratament.

Siguranta si efecte secundare

Ce este acidul hialuronic hialuronic? Acid hialuronic (HA) este o substanta naturala gasita in organism, care ajuta la hidratare, ea adauga volum pielii noastre. Acidul hialuronic este folosit pentru tratamente estetice si, de asemenea, a fost folosit de catre medici pentru injectare in articulatii artritice si la ajutarea circulatie. Cand va puteti intoarce la locul de munca si relua viata sociala? Rezultatele sunt imediate si foarte naturale. Cu cateva mici masuri de precautie, va puteti intoarce sa lucrati si sa va reluati viata sociala imediat.

...
Peeling-ul chimic

Peeling-ul chimic, cunoscut si sub numele de exfoliere chimica sau derma-peeling, este o tehnica folosita pentru a imbunatatii aspectul pielii. Pe percursul acestui tratament, preparatul chimic aplicat pe piele, determina aparitia unor vezicule si mai apoi, duce la exfolierea suprefetei cutanate. ”Noua piele” este mult mai catifelata si mai putin ridata, dar este temporar sensibila la razele solare.

Cui se adreseaza peeling-urile chimice?

Acesta procedura (peelingul chimic) poate fi efectuata pe fata, gat sau maini si este folosita pentru a indeparta ridurile fine de sub ochi si din jurul gurii, precum si pe cele rezultate ca urmare a expunerii la soare, imbatranire sau factori ereditari. De asemenea, se adreseaza persoanelor cu anumite tipuri de acnee sau cu cicatrici postaceneice, reduce pistruii si petele solare, precum si hiperpigmentarile postgestationale (melasma) sau aparute dupa tratamentele cu contraceptive orale.

Candidatul eligibil?

De obicei, persoanele cu piele si par deschise la culoare sunt candidatii ideali pentru peeling-urile chimice (fototip I-III Fitzpatrick), dar si cele cu ten mai inchis pot obtine rezultate bune, in functie de tipul de probleme pentru care a fost indicat.

Pregatirea si planificarea unei astfel de proceduri

Peeling-ul chimic poate fi efectuat numai de catre un medic, in cabinet, pentru peeling-urile pe baza de AHA si TCA nefiind necesara anestezia. Inainte de un peeling chimic, discutia cu medicul dumneavoastra ar trebui orientata in directia asteptarilor, beneficiilor si riscurilor, perioada de recuparare si costurile. Nu uitati sa mentionati medicului daca sunteti in tratament cu antibiotice sau antivirale, intrucat exista unele medicamente fotosensibilizante. De obicei, dupa peeling-urile superficiale nu este necesara o ingrijire asistata.

Tipuri de peeling-uri

Exista o gama variata de peeling-uri chimice, asa cum exista si o mare varietate de produse chimice, fiecare cu proprietatile lor. Peeling-ul cu fenol contine cea mai concentrata solutie si produce o curatare in profunzime a pielii, iar TCA-ul (acid tricloracetic), in concentratii diferite, este considerat un peeling de profunzime medie. Peeling-urile cu acid glycolic si alfahidroxiacizi sunt considerate a fi blande, fiind frecvent recomandate si in tratamentele de intretinere pentru acasa.

Peeling-ul cu alfahidroxiacizi si Acid glycolic

Alfahidroxiacizii, cum ar fi acidul glycolic, lactic sau acizii din fructe, au devenit populari datorita proprietatii lor de a indeparta celulele moarte de pe suprafata pielii. Inca de pe vremea reginei Cleopatra, cunoscuta si pentru baile frecvente in lapte de capra, bogat in acid lactic, aceste peeling-uri blande au fost incluse de-a lungul timpului in produse de intretinere cosmetica, distribuite liber in farmacii, dar cu concentratii prea mici pentru a obtine efecte notabile (<10%). Peelingurile cu alfahidroxiacizi, in concentratii ce variaza de la 30-70%, efectuate doar de catre medic, indeparteaza startul cornos al pielii ( celulele moarte), lasand o piele cu o textura mai fina si mai radianta, fiind indicate in indepartarea ridurilor fine, diferentelor de pigmentatie si acneei. Este binecunoscut rolul acidului glicolic in a stimula productia de colagen, proteina ce confera structura pielii.

Avantaje: recuperarea este rapida, in mai putin de 12 ore, nu se formeaza cruste, exfolierea nu este notabila si de obicei sint necesare peelinguri repetate. Se recomanda protectie solara cu SPF>15 pe o perioada de 8 saptamani.

Pregatire: cu cel putin o saptamana inainte de peeling se opreste aplicarea cremelor sau lotiunilor pe baza de acid retinoic sau Retin-A, de asemenea se inceteaza aplicarea cremelor de gomaj sau exfoliere. Nu se foloseste crema sau ceara depilatorie, iar barbatii nu au voie sa se epileze in ziua in care vor efectua peelingul.

Procedura: dupa curatirea fetei cu solutii speciale, acidul glycolic este aplicat cu o pensula evitand zonele mai sensibile (pleoape, buze) si este lasat sa actioneze timp de 2-5 minute, cu cat timpul mai lung cu atat mai mult produsul patrunde mai bine. O data timpul scurs, indepartarea acidului se face mecanic (tifon imbibat cu apa) si chimic (solutii ce neutralizeaza acidul glycolic).Dupa tratament, pielea capata o culoare rosie care dispare in maxim 12 ore. Tratamentul poate fi repetat la interval de saptamani sau luni pentru imbunatatirea si mentinerea aspectului proaspat al pielii, precum ca pretratament pentru peeling TCA.

Peeling-ul cu Acid Tricloracetic (TCA)

Acidul tricloracetic (TCA), folosit in concentratii variate, pentru un peeling de profunzime medie, reduce ridurile fine de suprafata si problemele de pigmentare ale tenului. Sunt necesare mai multe sedinte de peeling, distantate la 2-3 luni,si uneori, pentru a le creste eficacitatea, medicul v-ar putea recomanda combinarea acestor peeling-uri cu alte proceduri de rejuvenare, inclusiv mezoterapia sau rejuvenarea Laser.

Consideratii: este un peeling mai profund ce se adreseaza unor defecte cutanate mai importante, ce nu pot fi rezolvate folosind peelingurile superficiale, uneori fiind necesare mai multe tratamente. Crustificarea este maxima la 48 de ore,iar dupa 2-3 zile crustele incep sa cada spontan cu atenuare progresiva in 7-10 zile.Pentru a usura procesul de descuamare, se recomanda aplicarea unor unguente cu antibiotic si uneori este necesara administrarea de antibiotic postpeeling.

Procedura: dupa curatirea fetei, acidul tricloracetic se aplica cu ajutorul unor betisoare de vata, cu una sau mai multe treceri pana cand se produce efectul de “frosting”, adica pielea capata un aspect alb sidefiu, de inghetare. Discomfortul resimtit de pacient este suportabil si poate fi combatut prin ventilarea fetei. Un peeling pe baza de TCA nu dureaza mai mult de 15 minute si odata timpul scurs , solutiua chimica se indeparteaza prin spalare abundenta cu apa sau cu ajutorul solutiilor neutralizante.

Pot fi necesare doua sau mai multe peelinguri TCA pot fi necesare pentru a obtine rezultatele dorite, acestea pot fi efectuate la intervale de cateva luni. Dupa cateva minute pielea devine rosie, edematiata iar in cateva ore fata se acopera de cruste maronii la maxim 48 de ore, care incep sa cada dupa 2-3 zile, fiind interzisa smulgera crustelor, existand riscul de aparitie de rani si formare de cicatrici.

Reintegrarea sociala se face de obicei dupa 1-2 saptamani, cand roseata si edemul au diminuat si cand, este permisa aplicarea de produse de machiaj. Dupa tratament este total interzisa expunerea directa la soare 2-6 luni postpeeling si este necesara folosirea cremei cu factor de protectie solara.

Complicatiile posibile dupa peelingul chimic sunt legate direct de agresivitatea acestuia.

Cicatricile sunt foarte putin probabil sa apara dupa peelingurile superficial,pe cand peeligurile medii si mai ales cele profunde, pot prezenta acest risc.

Prin indepartatea stratului cornos al pielii (celulele moarte), pori pot parea deschisi, dilatati,dar aceasta este doar o situatie temporara pana la diminuarea eritemului si al edemului.

Infectiie, desi rare, pot fi legate de preexistenta unor suferinte locale(acne pustuloasa, infectii herpetice), fiind de preferat amanarea interventiei in astfel de situatii.

Este absolut necesar ca pacientilor sa li se precizeze ca pigmentarile neuniforme (depigmentari, hiperpigmentari), pot fi evitate prin limitarea utilizarii de medicamante fotosensibilizante, contraceptive orale, expunerile directe la soare, fara protectie chimica( factor ecran) sau mecanica ( palarii cu boruri largi) sau chiar sarcina la mai putin de 6 luni de la peeling.

Peeling-ul chimic este un procedeu relativ sigur, insotit de un grad mare de satisfactie,. complicatiile prezentate mai sus fiind rare.

...
Mezoterapie

Pielea este un obstacol important pentru substantele straine care intra in organism, stratul cornos ( cel superficial) detinand rolul determinant in functia de bariera a pielii. Absorbtia prin piele a substantelor nutritive in cazul aplicarii unei creme este de maxim 10 %: cea mai mare parte din substanta activa ramane cantonata in stratul de suprafata in loc sa patrunda in cel de mijloc al pielii (dermul) sau in cel profund (tesutul gras subcutanat). Dermul are un rol esential in rezistenta si elasticitatea pielii prin fibrele de colagen si elastina, prin acidul hialuronic continute. Prin actiunea multiplilor factori interni (genetici, alimentatie inadecvata, medicamentatie etc.) si/ sau externi (gravitatie, expunere prelungita la soare, fumat etc.) se produce in timp degradarea dermului ce sta la baza aparitiei ridurilor. De aceea, mezoterapia (termen derivat din greaca: "mėsos" insemnand "mijloc" si "therapeia" - "a trata medical") este eficienta in combaterea ridurilor, a celulitei si depozitelor de grasime nedorite, a caderii parului, a vergeturilor: "cocktail"-urile de vitamine, minerale, extracte vegetale naturale, aminoacizi, acid hialuronic, substante de lipoliza, medicamente conventionale / homeopate penetreaza bariera stratului cornos prin injectare directa in derm / tesut subcutanat sau, mai nou, prin electrodermoporatie.Prin aceasta tehnica (de ultima ora!) creste gradul de difuzie a substantelor (pana la 90-95% la nivelul dermului, respectiv 65-70% la nivelul tesutului gras subcutanat) datorita "deschiderii" unor "usi" electrice ("pori electric"), declansate de emiterea de impulsuri electrice de frecventa radio (nedureroase !) prin intermediul unei piese de mana cu care se efectueaza un masaj bland al zonei tratate.

Care sunt beneficiile mezoterapiei in medicina estetica?

  • reducerea depozitelor reduse degrasime, tratarea celulitei, prin utilizarea unor substante precum fosfatidilcolina sau deoxicolatul ce emulsioneaza grasimile din depozitele in care sunt injectate (lipoliza);
  • reintinerirea pielii, in mod special de la nivelul fetei si gatului, decolteului si mainilor, prin utilizarea de substante precum acidul hialuronic, multivitamine, aminoacizi, coenzime, antioxidanti, care stimuleaza sproductia de colagen si regenerarea elastinei, elimina formarea si daunele radicalilor liberi, favorizeaza hidratarea pielii, imbunatatirea tonusului si texturii pielii, netezirea ridurilor fine si chiar a celor mediu-profunde;
  • stoparea pierderii parului, chiar stimularea re- cresterii parului, in cazul alopeciei de tip masculin sau feminin, in cazul caderii parului asociate cu stresul, revigorarea parului capilar, folosind diverse substante hidratante, antioxidante sau care inhiba enzima 5-alfa-reductaza, implicata in transformarea testosteronului in dihidrotestosteron, cauza principala deaparitie a alopeciei la barbati.
  • atenuarea vergeturilor (datorate deteriorarii si/ sau perturbarii formarii fibrelor de colagen si elastina)
  • Este o procedura dureroasa?

    Sedintele nu sunt dureroase!

    In cazul mezoterapiei prin injectare: se percep mici intepaturi, suportabile chiar si de catre cele mai sensibile persoane. Eventual, se poate aplica o crema cu anestezic cu 30-40 minute inaintea tratamentului.

    In cazul mezoterapiei prin electrodermoporatie: procedura este total nedureroasa, chiar reconfortanta, constand intr-un masaj bland cu ajutorul unei piese de mana.

    Care sunt contraindicatiile acestei proceduri medicale?

    Printre contraindicatii se numara: infectii locale sau sistemice, boli cronice grave, diabet zaharat neechilibrat, sarcina, epilepsie, alergie la produsul utilizat, si, in plus, pentru mezoterapia prin electrodermoporatie, implante metalice, pace-maker.

    Care sunt reactiile adverse?

    In cazul mezoterapiei cu ace: senzatia de arsura care poate dura 15-20 de minute, usoara umflare locala care poate dura 1-5 zile (poate varia in functie de pacient), durere minora ce poate persista mai multe zile, modificari usoare de culoare ale pielii, care se rezolva de la sine, un risc usor de infectie (care poate aparea ori de cate ori este administrata o injectie).

    Cand apar primele rezultate?

    Tratamentul, de obicei, implica sesiuni spatiate la 1-3 saptamani, pana cand se obtine efectul dorit si apoi, pentru intretinere, la fiecare doua-trei luni. Dupa doua-trei sesiuni, pacientii pot vedea imbunatatirile aduse de tratament. Unii pot vedea efectiv rezultatele dupa doar o singura sedinta.

    ...
    Epilare laser

    Pentru femei si barbati cu orice tip de piele chiar si bronzata sau neagra

    Acum, atat barbatii cat si femeile pot transforma parul nedorit de pe fata si corp intr-o amintire - datorita Laserului NdYAG Cutera Xeo. Fara ceara dureroasa, electroliza sau lame de ras! Laserul Cutera Xeo ofera tehnologia secolului 21 pentru tratarea acestei probleme. Conceput pentru eliminarea permanenta a parului, Xeo poate trata eficient si sigur femei si barbati cu orice tip de piele si ten. Chiar si pacienti cu pielea bronzata.

    Diferenta oferita de laserul Cutera Xeo CoolGIide

    Cutera Xeo foloseste cea mai noua tehnologie pentru reducerea permanenta a pilozitatii, pentru toate tipurile de piele, inclusiv pentru pacientii bronzati sau cu ten inchis. Lungimea de unda mai mare a laserului asigura profunzimea necesara distrugerii tuturor radacinilor firelor de par. Sistemul eficient de racire a pielii care urmeaza a fi tratata asigura deplina siguranta in lucru (fara arsuri) si confortul pacientilor. Laserul Cutera Xeo reuseste in doar 6-8 sedinte reducerea definitiva a numarului firelor de par, urmate doar de unele sedinte de intretinere trimestriale sau semestriale.

    Care sunt zonele care pot fi tratate cu CoolGIide?

    Cutera poate indeparta parul din toate zonele corpului, inclusiv de pe fata, picioare, brate, axila si spate. Poate trata si zonele sensibile precum pieptul, zona din jurul mameloanelor si zona inghinala, urechi, etc.

    Ce simtiti la tratamentul cu CoolGIide?

    Piesa de mana CoolGIide raceste si calmeaza in timp ce aluneca pe piele. La emiterea pulsului de lumina unii pacienti simt o usoara senzatie de intepatura. Aceasta este mai accentuata daca zona este mai sensibila sau firele de par mai groase sau mai dese. De obicei nu este necesara anestezia locala sau administrarea de calmante; totusi, unii pacienti doresc aplicarea unui anestezic local la tratarea zonelor sensibile.

    De cate tratamente este nevoie?

    Tratamentele se efectueaza dupa evaluarea dumneavoastra de catre medicii nostri specializati in laserterapie. Majoritatea zonelor necesita 6-8 tratamente. Totusi, numarul tratamentelor cu laserul Cutera pentru efecte optime si de durata depind de mai multi factori - grosimea firului de par, zona tratata, ritmul de crestere a parului, varsta, echilibrul hormonal, caractersticile individuale ale pielii. Firele de par nu cresc in acelasi ritm; parcurg trei etape distincte: crestere, stagnare si eliminare. Cutera actioneaza prin distrugerea mai ales a firelor de par aflate in faza de crestere (anagen) la momentul tratamentului. Deoarece firele de par ajung in faza de crestere in momente diferite, vor fi necesare mai multe tratamente pentru a distruge toti foliculii pilosi dintr-o anumita zona. De asemenea pielea activeaza noi fire de par.

    Ce se intampla dupa tratament?

    Imediat dupa tratamentul cu Cutera Xeo, zona tratata poate fi usor inrosita. La 3-10 zile dupa tratament veti observa ca parul pare sa creasca din nou. De fapt, majoritatea acestor fire de par nu cresc din nou, ci au fost distruse si eliminate ca rezultat al tratamentului. inainte de fiecare tratament, cu 6-8 saptamani inainte nu aveti voie sa va epilati cu ceara sau prin pensare, dar puteti sa va radeti sau aplica o crema epilatoare pentru ca efectul laser sa fie maxim.

    Exista restrictii in activitate dupa tratament?

    Dupa tratament va puteti relua imediat activitatea normala. Poate aparea o usoara inrosire a pielii. Se recomanda aplicarea cremelor de protectie solara (factor de protectie 50+) pe zonele tratate care vor fi expuse la soare. in plus, medicul poate recomanda utilizarea unor produse speciale pentru ingrijirea pielii sau a unei creme cu o formula speciala adaptata tipului dvs. de piele.

    Care sunt posibilele efecte secundare?

    Pacientii au manifestat putine efecte secundare, cele mai frecvente fiind o usoara inrosire si inflamare a pielii. Aceste efecte dureaza de obicei cel mult cateva ore si sunt atenuate folosind foliile calmante Natragel. Sistemul de racire eficient al aparatului reduce disconfortul si inlatura riscul de arsura din timpul tratamentului. Medicul dvs. va va oferi informatii complete despre avantajele si riscurile tratamentului.

    Care este diferenta intre laserul Cutera Xeo si alte metode de indepartare a parului?

    Rasul, ceara si cremele depilatorii sunt metode cu rezultate temporare care trebuie repetate frecvent. Ele nu distrug definitiv firul de par si radacina acestuia. Cutera ofera reducerea definitiva a firelor de par cu rezultate de durata.

    Care este diferenta intre Xeo si electroliza?

    Electroliza este un proces greoi, invaziv si dureros care consta in introducerea unui ac si emiterea unui impuls electric in fiecare folicul in parte. Electroliza necesita de cele mai multe ori ani de tratament la intervale regulate. Sistemul Xeo emite energie luminoasa catre sute de foliculi simultan, si astfel trateaza eficient in doar cateva secunde o intreaga zona care ar necesita mai mult de o ora de electroliza si dureri insuportabile. De aceea nu se mai recomanda.

    De ce Cutera si nu alte sisteme laser pentru indepartarea parului?

    Lungimea de unda mai mare utilizata de Cutera permite tratarea sigura si eficienta a pacientilor cu ten deshis sau inchis la culoare sau bronzati. Spre deosebire de alte sisteme, CoolGIide poate trata la fel de usor si eficient atat parul fin de pe buza superioara a femeilor, cat si parul mai aspru de pe spatele barbatilor. Piesa de mana cu racire integrata asigura confortul pacientilor si minimalizeaza reactiile adverse frecvent observate in cazul utilizarii altor sisteme laser mai vechi: arsura. Nu trebuie confundata tehnologia laser cu lumina intens pulsata (IPL) frecvent intalnita. Diferentele de tehnologie se remarca si in numarul de sedinte si eficienta dupa fiecare tratament. incercati si va veti convinge dupa o sedinta chiar.