Excelent Rx, Centrul de Radiologie Stomatologica Digitala Bucuresti

Radiografii mari

...
Ortopantomograma (OPG) / Panoramic X-Ray

Ortopantomograma reprezinta un examen radiologic pe care se vizualizeaza structurile dentare coronare si radiculare (evidentiind forma acestora, cat si eventualele afectiuni ale lor), structura oaselor maxilare si  eventualele afectiuni, aspectul tesuturilor parodontale (tesuturile de sustinere dentare) si eventualele afectiuni.

Aceasta investigatie este necesara in etapa de diagnostic pentru elaborarea planului de tratament, precum si pe parcursul sau la sfarsitul tratamentului pentru a evalua evolutia tratamentului.

OPG poate fi realizata standard sau in ocluzie; la scara reala 1:1 sau la scala marita 1,25:1

...
Teleradiografie / Cephalometric X-Ray

Teleradiografie / Cephalometric X-Ray – de profil (lateral)

Teleradiografia de profil ofera o imagine de ansamblu a oaselor viscero si partial a neurocraniului, ajutand la stabilirea diagnosticului in ortodontie si chirurgia maxilo-faciala ortognata (vis-a vis de pozitia relativa a maxilarelor intre ele si fata de baza craniului), precum si in alte domenii medicale, ca de ex – pentru imaginea radiologica a seii turcesti utilizata in endocrinologie. Imaginea evidentiaza si evolutia osificarii vertebrelor cervicale, ce permite medicului specialist stablirea evolutiei pre si post pubertare a pacientului.

Imaginea specifica teleradiografiei de profil pe filmul Rx este realizata la scara 1:1

...
Radiografia A.T.M./ TMJ X-Ray

– dreapta cu gura inchisa cu gura deschisa – stanga cu gura inchisa cu gura deschisa

Radiografia de ATM evidentiaza structurile ce intra in alcatuirea articulatiilor temporo- mandibulare, in speta cavitatea glenoida si condilul articular. Ele sunt utilizate pentru evidentierea patologiei articulare de natura inflamatorie, traumatica, tumorala, hiperplazica, atrofica, etc. si pot fi efectuate cu gura inchisa, deschisa sau in diverse grade de propulsie ce sunt cerute de medicul curant prin trimiterea la cabinetul de radiologie a unor dispozitive de muscat ce imobilizeaza mandibula in pozitia dorita de medic.

...
Radiografia de sinusuri/ Synus X-Ray

Radiografia de sinusuri anterioare frontale (SAF) este indicata cel mai frecvent de medici specialisti ORL pentru a stabili patologia sinuzala, dar pot fi utile si medicilor stomatologi, mai ales chirurgilor maxilo-faciali, atunci cand apar sinuzite odontogene.

Categorii
Date de contact
0212107366; 0728763943
Str. Barbu Vacarescu nr. 81, sector 2,
Distribuie