Framsteg Group dezinsectie, deratizare si dezinfectie Bucuresti

Servicii de curatare hote industriale

...
Servicii de curatare hote industriale (HoReCa)

Cură?area sistemului de exhaustare a hotelor industriale, a fumului ?i gazelor arse este o măsură esen?ială de între?inere ?i siguran?ă a aplica?iilor electrice într-o bucătărie profesionistă de restaurant.  Procedeul de cură?are este cu atât mai dificil cu cât zonele afectate de grăsime nu sunt vizibile ?i accesibile personalului care lucrează în bucătărie, astfel că se impune o interven?ie profesionistă din partea unei firme specializate.

    Importan?a între?inerii sistemului de exhaustare  

  •  
  •  
  •  
  •  

 

Condi?iile din interiorul sistemului de exhaustare al hotelor industriale favorizează în orice moment apari?ia focului, datorită grăsimii ?i a uleiurilor depuse pe toată lungimea instala?iei de evacuare. Acestea se pot aprinde în orice moment printr-o scânteie de la cuptoarele din bucătărie, iar focul va fi între?inut cu u?urin?ă de oxigenul pe care-l asigură sistemul de ventila?ie al hotei.

 

În aceste condi?ii este important ca măcar depunerile de grăsime să fie înlăturate periodic pentru a elimina o cauză a aprinderilor de grăsime în interiorul sistemelor de exhaustare, din această ecua?ie periculoasă: grăsimi, foc ?i aerul din ventila?ie. Acest proces periodic de cură?are poate preveni nu doar un eventual foc, dar ?i eventuale sistări ale activită?ii, repara?ii ale instala?iilor afectate de foc ?i alte pagube materiale sau, în cele mai nefericite cazuri, chiar umane.

  Alte riscuri indirecte la care te expui  

În plus, există riscul ca poli?a de asigurare de incendiu să nu î?i ofere despăgubiri, dacă nu po?i dovedi prin acte procedura de cură?are a hotei, sau chiar dacă po?i dovedi acest lucru poli?a de asigurare poate să aibă anumite clauze care te despăgubesc integral doar în cazul în care ai făcut periodic aceste interven?ii de cură?are.

 

Dar pe lângă acestea, mai sunt ?i alte riscuri la care te expui: depunerile de ulei ?i grăsime pot da na?tere unor bacterii periculoase, bacterii care ar putea să contamineze chiar ?i mâncarea din bucătărie, ceea ce la modul general prezintă un risc ridicat pentru angaja?ii ?i clien?ii tăi. Toate eforturile de a păstra un nivel ridicat al igienei în interiorul bucătăriei pot suferi din cauza unei surse constante de bacterii localizate în sistemul de exhaustare al hotei. Iar în final, pe lângă riscul ca restaurantul tău să fie închis în urma unui incendiu, riscul unui scandal în ceea ce prive?te igiena î?i poate afecta pe termen lung imaginea ?i activitatea afacerii tale.

 

Nu în ultimul rând, sistemul de ehxaustare al bucătăriei va fi oricum verificat de inspectorii de la Protec?ia Consumatorului, ceea ce ?i-ar putea aduce alte sanc?iuni suplimentare. În orice situa?ie, proprietarul sistemului de evacuare este pe deplin responsabil ca sistemul de evacuare al localului să fie în siguran?ă.

 

Procesul de cură?are în sine

În primul rând, opera?iunea de cură?are implică accesul la ?evile de evacuare, ceea ce presupune facilitarea accesului echipei de cură?are prin înlăturarea anumitor păr?i din cadrul sistemului de exhaustare cum ar fi asigurarea unor scări pentru a se putea pătrunde în spa?iile înguste.

 

În al doilea rând cură?enia se va efectua cu unelte ?i solu?ii profesioniste, de către personal specializat, cu mă?ti ?i costume adecvate de protec?ie, din bucătărie până la acoperi?, pentru a se asigura că sistemul de evacuare este complet cură?at. Hota, tubulatura, ventilatorul ?i acoperi?ul se vor cură?a rând pe rând, evitându-se astfel riscul ca ventilatorul de evacuare să fie blocat de grăsime. Un burlan îmbâcsit cu grăsime ar putea atrage insecte ?i al?i dăunători nocivi ceea ce afectează igiena loca?iei.

 

Chiar ?i în urma respectării acestui protocol standard de interven?ie, este necesar, în urma operării curăţării, a unei dovezi fizice către compania de asigurare în forma unui certificat de interven?ie, datat cu ziua interven?iei ?i bine documentat cu imagini. Acesta poate fi oferit în dublu exemplar, unul pentru a fi prezent permanent în bucătărie, iar celălalt pentru a fi păstrat în eviden?a companiei tale în cazul unor eventuale verificări.

 

De obicei certificatul de verificare este înso?it de un raport detaliat, care cuprinde ?i fotografii înainte ?i după verificarea sistemului.

Intervalul la care se face cură?area hotelor

Acesta depinde în mod obi?nuit de frecven?a de utilizare a hotelor, dar în general acesta este cuprins undeva între 3-6 luni, în func?ie de legisla?ia locală ?i de reglementările în vigoare. Dar oricum ar fi, aceste opera?iuni trebuie făcute periodic pentru a preveni eventuale accidente ?i complica?ii.