HidroProtect - Hidroizolatii si impermeabilizari, Bucuresti

Hidroizolatii Subsoluri

...
Hidroizolatii Subsoluri cu Membrane Bituminoase

ste o varianta de realizare a izolatiilor partilor din cadrul structurilor cladirilor care se afla sub cota terenului amenajat CTA ( in pamant ). Sunt folosite membrane bituminoase armate cu poliester sau fibra de sticla, finisate cu nisip, PE sau ardezie (membrane cu ardezie), aditivate APP sau SBS.

In prima faza se realizeaza hidroizolatia peste betonul de egalizare, dupa care se protejeaza hidroizolatia cu o sapa/beton de protectie. Apoi se monteaza armatura radierului si se toarna betonul radierului. Dupa realizarea diafragmelor exterioare din beton armat, se executa hidroizolarea acestora. Urmeaza protejarea hidroizolatiei cu polistiren extrudat, care pe langa protectia mecanica a membranelor bituminoase realizeaza si o izolare termica a subsolului,  cu HDPE ( High Density Poly Etilen ), sau cu zidarie de caramida (cea mai rar folosita). Protectia hidroizolatiilor se face, in mod normal, decat cu una din cele trei variante de mai sus.

Structura imobilului care se afla sub cota terenului natural este acoperita in totalitate de membrane bituminoase. Aceasta solutie de hidroizolare cu membrane bituminoase se numeste “cuva“.

...
Membrane Bentonitice sau Bentonita

Hidroizolatii Subsoluri cu Membrane Bentonitice sau Bentonita

Bentonita este un material care in prezenta apei isi mareste volumul intre 10 si 20 de ori, si are o forta de impingere foarte mare.

Pentru a realiza hidroizolarea structurilor cu bentonita, aceasta trebuie sa fie prinsa intre doua suprafete care nu se pot deplasa. Cand apa ajunge la bentonita aceasta isi mareste volumul, ocupa tot spatiul liber, si nu mai permite apei sa ajunga la structura.

Din motivul de mai sus, membranele bentonitice pot fi montate numai la partea structurilor care se afla in pamant. Izolatia cu bentonita se poate face numai pana la 1 metru sub cota terenului amenajat (peste aceasta cota nu mai este eficienta impingerea din partea umpluturii de pamant). Peste aceasta cota membranele bentonitice trebuie imbinate cu membrane bituminoase.

In sistemul de izolare trebuie folosit un cordon bentonitic care trebuie montat, dupa reguli precise, intre doua betoane cu varste diferite.

Avantaje:

  • viteza de executie sporita;
  • fierul radierului se poate monta direct peste membrana bentonitica – nu mai este necesara sapa de protective;
  • se poate lucra si la temperaturi negative;
  • solutia este excelenta in cazul sapaturilor generale, in care hidroizolatia verticala trebuie realizata pe “piloni“ sau “pereti mulati“.

Dezavantaje:

  • materialul este sensibil la umezeala!!!. Trebuie lucrat in perioade de timp fara precipitatii ( in special ploi )
  • sunt secrete de aplicare care nu sunt cunoscute de majoritatea aplicatorilor. Experienta noastra in acest tip de hidroizolatie face ca noi sa stapanim toate secretele de montaj. Este posibil sa aveti un esec daca nu sunt cunoscute secretele de montaj!

Va putem furniza sistemul complet de termo si hidroizolatii - material + manopera - inclusiv lucrari de beton de egalizare.

...
Impermeabilizari Subsoluri, Beciuri, Pivnite

Impermeabilizari Subsoluri, Beciuri, Pivnite sau Impermeabilizare Prin Cristalizare

Impermeabilizarea elementelor de beton se face prin cristalizarea unor cimenturi in microspatiile din interiorul betonului. Aceste microspatii rezulta din aerul retinut in betonul umed, respectiv golurile ramase in urma consumarii apei de amestec din compozitia betonului umed si microfisuri.

Procedeul de difuzare a substantelor ce urmeaza a cristaliza in microspatiile din interiorul betonului se numeste osmoza. Mai clar, aceste cimenturi cristalizeaza, in porii betonului si microfisurile acestuia, si nu mai lasa loc apei sa treaca prin el – betonul devine impermeabil.

Acest tratament se aplica direct pe betonul ajuns la maturitate. Orice impregnare a betonului (varuiala, vinarom, tencuire, etc.) inainte de realizarea impermeabilizarii, face ca munca sa fie mult mai laborioasa pentru obtinerea unor rezultate optime de impermeabilizare.

In sistemul de izolare trebuie folosit un cordon bentonitic care trebuie montat, dupa reguli precise, intre doua betoane cu varste diferite.

Acest tratament este folosit pentru impermeabilizarea subsolurilor si al rezervoarelor din beton armat (pentru apa potabila, pentru ape pluviale, rezerva de apa pentru stingerea incendiilor, etc.).

Avantaje:

  • impermeabilizarea rezista si la presiuni negative;
  • se poate executa la interior – inseamna ca se poate realiza intai structura dupa care se face impermeabilizarea, pe interior;
  • recomandam utilizarea cimenturilor osmotice numai in cazul subsolurilor si rezervoarelor de apa din beton armat;
  • poate fi folosit acolo unde este foarte greu sau imposibil de realizat hidroizolarea subsolurilor pe exterior;
  • finisajul se aplica direct pe betonul impermeabilizat, nefiind necesara protejarea acestuia.

Dezavantaje:

  • PREGATIREA betonului ce urmeaza a fi impermeabilizat;
  • fisureaza odata cu suportul – daca fisureaza diafragma de BA pot apare infiltratii;
  • nu se recomanda folosirea acestor produse la izolarea balcoanelor sau a teraselor;
  • materialele de impermeabilizare se pot aplica la temperaturi mai mari de +5 grd.C.

Va putem furniza sistemul complet de impermeabilizari - material + manopera.

Beneficii:

  • este posibil ca proiectantul/arhitectul sa indice o solutie buna de realizare a termohidroizolatiilor. Dar, tinand cont de faptul ca aceasta firma, care face numai hidroizolatii, avand o experienta vasta in domeniu, în majoritatea cazurilor a adus imbunatatiri solutiilor de hidroizolatii in vederea obtinerii, atat a unei perioade de exploatare si eficiente crescute, cat si unor costuri minime de executie. Consilierea ESTE GRATUITA, aceasta putand incepe inca din faza de proiectare, unde impreuna cu proiectantul si/sau arhitectul putem gandi cea mai buna varianta pentru dumneavoastra;
  • experienta in domeniul hidroizolatiilor face ca noi sa stapanim si sa realizam foarte bine detaliile de executie. ACESTEA FAC DIFERENTA! (detaliul de racord al hidroizolatiei radierului cu diafragmele, detaliul de scurgere; detaliul de colt; detaliul la imbinarea hidroizolatiei cu tamplaria exterioara; detaliul de realizare a hidroizolatiei la zona de racord cu luminatorul; detalii de strapungere a hidroizolatiei, etc.);
  • va putem furniza sistemul complet de termo si hidroizolatii - material + manopera - (inclusiv lucrari de sape si montarea termoizolatiei), mai putin finisajele.
  • pentru intocmirea ofertei complete avem nevoie de planuri si sectiuni (planurile in format dwg sunt cele mai eficiente pentru calcularea cantitatilor de izolatii). In cazul in care nu exista planuri, suprafetele ce urmeaza a fi izolate se pot masura la fata locului, GRATUIT;
  • intocmirea ofertei in doua sau trei variante ESTE GRATUITA.