Imamed - Centru Medical multidisciplinar Bucuresti

Osteodensitometrie (DEXA)

...
Osteodensitometrie (DEXA)

“Standardul de aur” pentru diagnosticul, tratarea si monitorizarea cu maxima acuratete a osteoporozei este investigatie imagistica de inalta performanta numita osteodensitometria prin absorbtie duala de raze X sau DEXA ( Dual Energy X-ray Absortiometry). Aceasta este o metoda de investigatie neinvaziva care calculeaza gradul de absorbite al radiatiei X emisa si dispersia acesteia in segmentul examinat.

IMAMED utilizeaza cea mai recenta tehnologie: osteodensitometrul Horizon DXA System. Acesta este dotat cu detectoare de ceramica digitale, de inalta rezolutie si ultra-rapide si un nou generator de raza X, toate pentru a obtine imagini de cea mai buna calitate in vederea stabilirii precise a densitatii minerale a oaselor, pentru reperarea fracturilor, identificarea calcificarilor aortice sau cuantificarea compozitiei corpului omenesc. Astfel nu vom masura doar densitatea osoasa, ci vom putea oferi o evaluare completa atat pentru screening, cat si pentru diagnostic, aprecierea riscului de fractura si a raspunsului la tratament.

Cu acest aparat de ultima generatie rezultatele masurate sunt precise, iar expunerea la razele X este foarte redusa ca durata, suprafata si mai ales doza. Efectuarea investigatiei DXA este nedureroasa si nu necesita o pregatire speciala sau administrarea vreunei substante de contrast!

Categorii
Date de contact
0319913
Calea Giulesti, nr. 41B, sector 6
Distribuie