Insula Copilariei - Gradinita, After School sector 2

Grupe gradinita

...
Grupa MINI (2 - 3 ani)

Aceasta perioada de varsta este poate cea mai importanta etapa din viata oricarui individ. In aceasta etapa copilul deprinde abilitati de cunoastere a propriei personalitati si de explorare a mediului inconjurator , folosidu-se de toate simturile.
In ceea ce priveste grupa mini in cadrul gradinitei noastre, principalul obiectiv este acomodarea micutilor cu suces in mediul gradinitei, dar si facilitarea despartirii de parinti. In acest sens oferim copiilor timpul si resursele necesare in vederea familiarizarii cu noul mediu, pentru ca ulterior acesta sa se simta in siguranta si sa dezvolte relatii solide cu personalul si ceilalti colegi.

...
Grupa MICA (3-4 ani)

Activitatile desfasurate la grupa mica sunt organizate din perspectiva orientarii spre socializare. De aceea in principal metoda abordata de cadrele didactice in cadrul activitatilor comune este jocul didactic.

Se pune accent pe educarea limbajului si are ca obiective implicarea copilului in discutii, prezentarea , transmiterea unui mesaj simplu prin intrebari sau raspunsuri, pronuntarea corecta a sunetelor si cuvintelor.

Cunoasterea mediului isi propune cateva teme reprezentative pt acest nivel de varsta: omul familia, ,jucarii, culori, fructe, legume, animale.

Prin muzica, desen activitati fizice si matematice copilul petrece la aceasta varsta o adevarata aventura, iar cu ajutorul indrumarii si sprijinului cadrului didactic, va face corect primii pasi importanti in viata sociala.

...
Grupa MIJLOCIE (4-5 ani)

Procesul instructiv-educativ se realizeaza prin tehnici de predare moderne, creative, interactive, centrate pe copil, pregatindu-l pe acesta pt urmatoarea etapa: SCOALA.

 Curriculum parcurs imbina ideile pedagogice romanesti cu ideile pedagogiei alternative, activitatile planificate urmarind programa avizata de Minister si promoveaza conceptul de promovare globala.

Procesul de invatare dureaza toata ziua, se invata atat prin explorare cat si prin loc, copilul fiind ulterior capabil sa invete in cadrul unor activitati independente. La aceasta varsta se pune accent pe dezvoltatrea capacitatii de comunicare, dezvoltarea comunicarii orale, intelegerea si utilizarea corecta a semnificatiilor structurilor verbale. 

Programul educational are rolul de a provoca toti copiii, oferindu-le oportunitatea de a-si descoperi propria personalitate si unicitate. Sala de grupa devine astfel un mediu provocator si stimulativ, in care valorificam punctele de vedere ale copiilor, intelegerea si gandirea acestora.

...
Grupa MARE (5-6 ani)

Prescolarii incadrati in aceasta categorie de varsta, desfasoara activitati in cadrul urmatoarelor domenii:

Educarea limbajului;
Cunoasterea mediului;
Activitati matemetice;
Educatie pentru sanatate;
Activitati muzicale;
Activitati practice;
Activitati din cadrul domeniului psoho-motric
Educatie rutiera;
Educatie ecologica;
Activitati arstico-plastice;
De asemenea , in afara activitatilor desfasurate in sala de grupa, istetii nostril merg la teatru, la muzee, in parc si de asemenea, atunci cand vremea este prietenoasa pornesc in aventuri nebanuite , in excursii gandite si organizate de cadrele didactice.

Suntem in permanenta cautare de talente! In acest sens, organizam cursuri optionale de limba engleza, spaniola, germana,  dans, pictura, sport, chitara, pian, etc.

La solicitarea parintilor oferim transport.