Isoterm - Izolatii termo, hidro si fonice cu spuma poliuretanica, Bucuresti
Hidroizolatii
Poliureea reprezinta o tehnologie de hidroizolatie recenta si mult mai avansata decât hidroizolatiile clasice precum membranele butuminoase
Dezvoltata spre finalul anilor 1980 pentru industria auto, poliureea este în present folosit într-o gama variata de aplicatii. Folosirea sa pentru hidroizolatii a cunoscut o crestere spectaculoasa în popularitate în ultimii ani datorita timpului scurt de aplicare si rezistentei extreme la coroziune, factori abrazivi si chimici
Tehnologia se bazeaza pe reactia unei componente izocianat cu un amestec de amine. Reactia este foarte rapida, cu un timp de întarire de câteva secunde si produsul este usor de aplicat, însa necesita aparatura speciala si aplicatori instruiti.
Avantaje poliuree1. Fara emisii COV
Nu exista emisii de COV (compus organic volatil). Acest lucru face ca hidroizolatiile cu poliuree sa fie o optiune mai buna pentru mediu si sanatate.
2. Instalare rapida
Poliurea proaspat aplicata se stabilizeaza în câteva secunde, poate fi calcata în mai putin de un minut, se stabilizeaza complet în 24 de ore si este toleranta la imersie totala de apa în 1-3 zile. Procesul de acoperire cu poliuree este rapid si eficient.
3. Extrem de durabila si rezistenta la coroziuni
Poliurea rezista la abraziune ridicata, impact si stres mecanic extrem. Are o protectie excelenta împotriva impacturilor mecanice, minimizând daunele aduse suportului pe care este aplicata. Poliurea asigura si protectie împotriva coroziunii.
4. Ideala pentru impermeabilizare si imersie totala
Poliurea este excelenta pentru impermeabilizare si imersie: creeaza o pelicula impermeabila, continua, fara îmbinari, cu o capacitate excelenta de umplere a fisurilor si o aderenta excelenta la metal si beton
5. Extrem de elastica
Poliurea este extrem de elastica: alungire de pâna la 400%, mentinând elasticitatea chiar si la -40 ° C. Fiind extrem de elastica, poliureea are o mare capacitate de umplere a fisurilor si rezistenta la abraziune.
6. Rezistenta la substante chimice
Poliurea este extrem de rezistenta la chimicale, iar rezistenta chimica poate fi si mai mult îmbunatatita prin acoperirea cu o vopsea alifatica.
7. Potrivita pentru uz la interior si exterior
Poliurea poate fi aplicata în spatii interioare si exterioare. Când vine vorba de temperaturi, poliurea este operationala într-o zona larga de temperaturi. De asemenea aplicarea se poate face pâna la temperatura de -20 ° C.
8. Disponibila în diverse nuante
Poliurea are în general culoarea gri, dar se poate vopsi în orice culoare RAL prin aplicarea unui strat de vopsea alifatica peste.
Dezavantaje poliuree
Poliureea are foarte putine dezavantaje. În primul rand, pentru aplicare se foloseste aparatura speciala, aceasta fiind foarte scumpa. Din acest motiv, poliureea se aplica doar de firme specializate.
Izolatia cu poliuree costa de obicei mai mult decât alternativele clasice, precum izolatia cu membrana bituminoasa. Însa daca luam în calcul faptul ca izolatia cu poliuree va rezista de 3-5 ori mai mult decât izolatia cu membrana bituminoasa, devine o solutie eficienta pe termen lung din punct de vedere al costului.
Ca orice alt material hidroizolant, va ceda daca nu este aplicat corect. Pregatirea suprafetei pe care se aplica poliureea este cruciala pentru o aplicare corecta. Majoritatea problemelor în izolatia cu poliuree nu au legatura cu materialul în sine, ci cu desprinderea de pe suport sau fisurarea acestuia.