MidentStyle-clinica stomatologica-Bucuresti

Cosmetica dentara

...
Tratamentul de albire

  Albirea dintilor este o metoda prin care dintii pot fi albiti, atunci când prin detartraj si periaj profesional nu pot fi îndepartate anumite pete persistente.Pigmentatia deranjanta este astfel albita, fara ca smaltul dintelui si dentina sa fie afectate în substanta lor.

  Tratamentul profesional de albire a dintilor nu este o curatare superficiala, de scurta durata, ci albeste dintii pentru un timp îndelungat, nu doar dintii din fata, ci si maselele, realizându-se o albire uniforma, egala în intensitate, a întregii danturi.

   Allbirea se face pe baza unui gel ( Opalescence ) ce nu are efecte adverse asupra dintilor( testat de-a lungul a 10 ani de experienta). Se efectueaza la domiciliu de catre fiecare pacient sub supravegherea riguroasa a medicului. Dintii se pot deschide la culoare cu pana la 3 nuante (uneori si mai mult).Albirea dintilor este o metoda sigura, fara pierdere de substanta dentara, fara efecte secundare.

   Dupa albirea dintilor poate sa apara eventual o sensibilitate a dintilor la rece sau la cald dar acest inconvenient se poate rezolva prin aplicarea unor geluri fluorizante

...
Fatetele ceramice ( portelan )

Fatetele dentare din portelan redau culoarea naturala a dintelui.Obiectivul realizarii fatetelor dentare este acela ca pacientul sa aiba niste restaurari care sa se integreze perfect in aspectul fetei, sa fie in armonie cu gingia si osul iar cine le priveste sa nu-si poata da seama de prezenta acestora.

  Fatetele din portelan au devenit alternativa moderna a coroanelor dentare metalo-ceramice sau a celor integral ceramice. Dezavantajul coroanelor metalo-ceramice este ca metalul poate transpare prin ceramica la nivelul gingiei dandu-i un aspect inestetic, iar in cazul coroanelor integral ceramice este necesar un sacrificiu mare de tesut dentar prin slefuiri mai profunde care de cele mai multe ori pot afecta gingia sau pulpa dintelui. Fatetele sunt integrate biologic datorita stabilitatii chimice crescute, toxicitatii scazute asupra tesutului si gradului redus de a produce sensibilitate sau iritabilitate la nivelul gingiilor. De asemenea, reduc placa bacteriana ce se formeaza pe dinti datorita suprafetei netede si lucioase de care placa bacteriana nu poate adera.Fatetele se cimenteaza pe dinte cu ajutorul unor tehnici adezive de ultima generatie. Fatetele sunt foarte subtiri - maxim 0,5 mm - dar de indata ce sunt cimentate se integreaza perfect cu structura dintelui si devin extrem de durabile.Cazurile care se pot trata prin realizarea de fatete trebuie atent selectionate pentru a fi siguri de un rezultat excelent. Prin acest procedeu se pot rezolva probleme de estetica precum corectarea dintilor nealiniati, coloratii puternice ale acestora (probleme cauzate de tratamentul cu tetraciclina, sau „innegrirea” sau „inrosirea” dintilor din cauza unor interventii anterioare pe acel dinte), defecte de crestere (dinti scurti sau mai lungi), fracturi superficiale sau apropierea dintilor cu strungareata. Din cauza varstei , smaltul se subtiaza si dintii capata o opacitate caracteristica. Prin fatetarea cu portelan zambetul poate fi transformat rapid, fara durere si cu un minim de sacrificiu al tesutului dentar. Este vorba asadar despre proportii, armonie, frumusete, marime, culoare, umbre, aranjament-aliniament.In aceasta lume aflata mereu in schimbare, aspectul este foarte important nu numai din punct de vedere social dar si economic.Efectele pozitive ale unei asemenea interventii asupra zambetului, fizionomiei si increderii in sine nu trebuie subestimate.

...
Bijuteria dentara(tatuaj dentar)

Bijuteriile se gasesc sub forma unor strasuri. De obicei se fixeaza cu un adeziv special de dintii frontali. Dintii nu trebuie sa fie pregatiti in prealabil iar bijuteriile se pot inlatura in intregime fara a lasa urme vizibile pe smalt.In mod normal o astfel de bijuterie ramane pe dinti cateva luni. Nu se deslipeste in timp ce mancati sau cand va curatati dintii si nici nu ingreuneaza periajul acestora. Dau un zambet unic si personalizat posesorului!Se monteaza foarte usor.Fara nici o durere!Fara gaurirea sau frezarea dintelui!Fara a afecta structura sau rezistenta dintelui!Se monteaza cu un adeziv special prin fotopolimerizare.