Mrc Fire - Stingerea si prevenirea incendiilor, Bucuresti
Consultanta si elaborare documente
Organizarea activitatii de apararea impotriva incendiilor si a altor situatii de urgenta, reglementata prin Legea nr. 307/2006 privind apararea impotriva incendiilor, Legea nr. 481/2004 privind protectia civila si OMAI nr. 163/2007 pentru aprobarea Normelor generale de prevenire si stingere a incendiilor se realizeaza printr-un set de actiuni, masuri si activitati complementare, cu rolul de a pune bazele unui management eficace si eficient al situatiilor de urgenta.
Organizarea activitatii de aparare impotriva incendiilor se bazeaza pe cunoasterea riscurilor de incendiu, in stransa legatura cu specificul activitatii desfasurate, dar si cu performanta instalatiilor de detectie, alarmare, limitare si stingere a incendiilor si comporta elaborarea unei serii de documente prin care se stabilesc: responsabilitati, instructiuni de lucru, se reglementeaza activitati. In acelati timp, managementul situatiilor de urgenta impune o serie de documente si evidente specifice domeniului, reglementate prin lege.
MRC FIRE, in calitate de specialist in domeniul situatiilor de urgenta, elaboreaza sau asigura suport si consultanta in elaborarea documentatiei specifice, dupa cum urmeaza:
Actele de autoritate privind apararea impotriva incendiilor la nivelul unui operator economic
- instructiuni de aparare impotriva incendiilor si atributii ale salariatilor la locul de munca
- dispozitii privind: stabilirea modului de organizare si a responsabilitatilor privind apararea impotriva incendiilor, reglementarea lucrului cu foc deschis si a fumatului, organizarea instruirii personalului
- reguli si masuri de aparare impotriva incendiilor la utilizarea, manipularea, transportul si depozitarea substantelor periculoase
- masuri speciale de aparare impotriva incendiilor pentru perioadele caniculare / secetoase
Documentele si evidentele specifice apararii impotriva incendiilor
- fisa obiectivului
- scenariu de securitate la incendiu
- plan de evacuare a persoanelor
- identificarea si analiza riscurilor de incendiu
- suport la intocmirea listei cu substantele periculoase, clasificate potrivit legii
- raportul anual de evaluare a nivelului de aparare impotriva incendiilor
Obtinerea avizelor si autorizatiilor de securitate la incendiu este una dintre obligatiile principale ale administratorului sau conducatorului institutiei, dupa caz si este prevazuta in Legea 307/2006 (republicata) privind apararea impotriva incendiilor. Categoriile de constructii si amenajari care se supun avizarii/autorizarii sunt stabilite prin hotarare a guvernului.
Obtinerea avizului si/sau a autorizatiei de securitate la incendiu este necesara inainte de:
- inceperea lucrarilor de executie la constructii si instalatii tehnologice noi;
- dezvoltarea, modernizarea sau schimbarea destinatiei constructiilor si instalatiilor tehnologice existente;
- punerea in functiune a constructiilor si instalatiilor tehnologice.
Aici, un rol important ii revine verificatorului de proiect privind cerinta fundamentala securitate la incendiu pentru constructii si instalatii (Cc ; Ci) care – prin calitatea sa de specialist urmareste realizarea si respectarea intocmai a masurilor privind securitatea la incendiu a cladirii – avand la baza reglementarile tehnice in domeniu si HGR nr.925/1995 modificat cu HGR 742/2018 pentru aprobarea Regulamentului de verificare si expertizare tehnica de calitate a proiectelor, a executiei lucrarilor si a constructiilor.
Documentele necesare obtinerii avizului/autorizatiei de securitate la incendiu sunt stabilite prin ordin al M.A.I pentru aprobarea normelor metodologice de avizare / autorizare privind securitatea la incendiu si protectia civila.
In acest sens, MRC FIRE vine in intampinarea dvs, prin oferirea serviciilor de audit, de verificare si / sau expertizare tehnica de specialitate in domeniul securitatii la incendiu – astfel:
Rolul nostru este de a facilita alinierea societatii dumneavoastra la cerintele specifice apararii impotriva incendiilor!
*Nota:1) Avizele de securitate la incendiu sunt actele emise, in baza legii, de catre inspectoratele judetene si al municipiului Bucuresti pentru situatii de urgenta, dupa verificarea de conformitate cu prevederile reglementarilor tehnice in vigoare a masurilor de aparare impotriva incendiilor, adoptate in documentatiile tehnice ale lucrarilor de constructii, pentru indeplinirea cerintei fundamentale – securitate la incendiu a constructiilor, instalatiilor si a altor amenajari.
2) Autorizatiile de securitate la incendiu sunt actele administrative emise, in baza legii, de catre inspectoratele teritoriale, prin care se certifica, in urma verificarilor in teren si a documentelor privind realizarea masurilor de aparare impotriva incendiilor, indeplinirea cerintei fundamentale “securitate la incendiu” la constructii, instalatii si alte amenajari