Nicoland - Cresa, Gradinita Bucuresti

Gradinita

...
Activitati

  • Activitatile educative de la gradinita sunt bazate pe curriculum national, implementate prin metodele clasice combinate cu cele din pedagogiile alternative. Dimineata sunt activitatile educative, limba engleza si limba germana.
  • Activitati optionale au loc, de obicei, dupa amiaza: ateliere de arta creativa, gatit sanatos, dans, dezvoltarea inteligentei emotionale, eematico. Înscrierea este optionala. Pretul atelierelor nu este inclus in taxa.
    Criteriile de înscriere: înclinatiile si preferintele copiilor. Vârsta nu este un criteriu. Grupele sunt mixte, respectând un numar maxim de copii pentru desfasurarea optima a activitatii.
  • Atelier de arta creativa – Creative Kid. Prin pictura, desen si modelaj, copilului îi sunt create deprinderi de lucru, capacitati de exprimare. Este ajutat sa realizeze corespondentele între elementele de limbaj plastic si natura, îi este stimulata expresivitatea si creativitatea si îsi dezvolta armonios si multilateral personalitatea. Atelierul de arte plastic este sustinut de Andreea Cotofana, absolventa a Facultatii de Arte Plastice (Belgia) si un Master in ‘Pedagogie alternativa’ si ‘Exprimare prin arta’. Are o experienta in lucrul cu copiii de aproape 5 ani.
  • Atelier de gatit sanatos – Healthy Kid. Atelierul îsi propune sa dezvolte într-un mod jucaus, atractiv si provocator abilitatile si sociabilitatea copiilor si sa extinda cunostintele acestora despre implicatiile complexe pentru sanatate ale unei alimentatii gustoase si echilibrate.  Atelierul de gatit sanatos de la Nicoland, gradinita sector 2, este sustinut de Andreea Cotofana.
  • Programul Eematico I can Be îi stimuleaza pe cei mici pe toate cele trei mari planuri ale dezvoltarii personale (fizic, cognitiv si socio-emotional). Cursul pune în practica notiuni abstracte cu care se întâlnesc copiii în cadrul programei obligatorii, ca matematica si stiinta.
  • Atelier Dezvoltarea inteligentei emotionale sustinut de Ioana Cozma, psiholog si logoped în cadrul Nicoland, gradinita sector 2.
  • Zumba® Kids & Kids jr  este sustinut de Rafaelle Bortos, instructor de Zumba pentru adulti si copii. – suspendat temporar.
  • Zilnic: iesiri în curte, înainte de prânz si dupa ateliere.
  • Lunar: activitati extracurriculare (spectacole de teatru, vizite la muzee, Gradina Botanica, Ferma Animalelor etc., petreceri tematice, excursii de o zi) si activitati de parteneriat (politie, pompieri), în functie de temele saptamânale.

...
Personal si asistenta medicala

  • Personalul responsabil de o grupa de gradinita este format din educator si asistent educator/îngrijitoare. De asemenea, psihologul va participa saptamânal la activitatea educationala si va discuta cu educatorii.
  • Educatorii si asistentii-educatori, precum si îngrijitoarea, sunt alesi în urma unei selectii atente, fiind obligatoriu ca fiecare dintre ei sa rezoneze cu principiile noastre de crestere si educatie a copiilor: blândete, respect pentru copil, comunicare asertiva, rabdare, dorinta de a învata si de a se perfectiona. Ei vor elabora evaluarile copiilor si vor oferi feed-back scris (dar si verbal) zilnic parintilor.
  • Asistenta medicala si psihologica

    • Evaluareainitiala, necesara încadrarii în grupa în functie de rezultate, prioritar, si apoi de vârsta: partiala (ianuarie) si finala (iunie). La evaluarea finala îsi aduce contributia si psihologul, care a urmarit evolutia sociala, emotionala a copilului. Evaluarile partiala si cea finala sunt discutate individual cu fiecare parinte.
    • Asistenta medicala si psihologica. Asistenta medicala asigura triajul zilnic, iar medicul realizeaza consultatia saptamânala.
      Psihologul observa copiii, discuta cu educatorii si parintii care solicit acest lucrur. Bilunar, organizeaza o sedinta de grup cu personalul, menita sa contribuie la reglarea eventualelor tensiuni, gasirea de solutii pentru micile incidente între educator si partenerii lor (copii, parinti sau ceilalti educatori).

Categorii
Date de contact
0766237114
Str. Raspantiilor, Nr. 7, Sector 2
Distribuie