No Pain-cabinet stomatologic- Bucuresti

Pedodontie

...
Pedodontie - medicina dentara pentru copii

Stomatologie copii. Un copil care vine la stomatolog va fi un adult cu o dentitie sanatoasa!

Sanatatea dintilor de lapte ai copilului dumneavoastra este foarte importanta pentru dezvoltarea ulterioara a dentitiei permanente.

Elementul care ajuta cel mai mult la pastrarea sanatatii dentare a copilului este periajul dentar.

Pentru a evita aparitia cariilor, dintii bebelusului trebuie sa fie periati imediat ce acestia apar pe arcada dentara.

Pentru a preveni aparitia cariilor, parintii trebuie sa aiba grija sa evite lichidele care contin zahar, inainte de somn, dupa ce copilul a fost spalat pe dinti.

Interactiunea copilului cu medicul stomatolog si cabinetul dentar No Pain este bine sa se realizeze cu prima ocazie disponibila, de preferat nu pentru rezolvarea unei situatii dentare a copilului.

Daca veti lua copilul cu dumneavoastra atunci cand mergeti la medicul stomatolog, acesta se va obisnui cu ideea ca mersul la dentist este ceva obisnuit.

Nu intarzia vizita la medicul dentist al copilului tau, daca are urmatoarele simptome:

  • probleme in masticatie
  • dintii inghesuiti sau strambi
  • pierderea timpurie a unui dinte temporar (de lapte)
  • zgomote la deschiderea sau inchiderea gurii
  • muscarea frecventa a obrazului sau muscarea cu dintii inferiori a cerului gurii
  • dinti care nu se intalnesc (ramane spatiu intre ei)
  • maxilare care nu sunt proportionale cu restul fetei
  • sugerea degetului sau alte obiceiuri vicioase care continua dupa varsta de 3-4 ani
  • barbie prea in spate sau prea in fata
  • dintii de sus din fata nu intra in contact cu cei de jos in muscatura.

Tratamente pentru copii

Consultul dentar periodic este necesar pentru a verifica daca exista tartru depus si a-l elimina, pentru sigilarea cariilor de suprafata care pot aparea la nivelul smaltului dintilor sau pentru tratarea cariilor de profunzime pentru a putea pastra dintii de lapte.

Daca dintii de lapte au fost afectati de carii, acestia trebuie sa fie igienizati si tratati pentru a putea fi pastrati pe arcada dentara, avand un rol foarte important in dezvoltarea normala a dentitiei permanente.

Lipsa dintelui de lapte poate conduce la eruperea dintelui permanent intr-o pozitie necorespunzatoare, ceea ce va conduce la o pozitionare incorecta pe arcada dentara.

Se recomanda ca orice copil in varsta de 7-8 ani (perioada de schimbare a dentitiei) sa mearga la un consult ortodontic. Medicul va sesiza parintelui eventualele defecte de pozitionare a dintilor permanenti si va indica folosirea unui aparat dentar ortodontic.

Corectarea defectelor de pozitionare a dintilor este cel mai usor de realizat la aceasta varsta datorita faptului ca structurile osoase sunt flexibile, copilul fiind in perioada de crestere.