Osteodensys - Centru de osteodensiometrie cu ultrasunete Bucuresti

ECOGRAFIA MUSCULOSCHELETALA

...
ECOGRAFIA MUSCULOSCHELETALA

Este una din cele mai utilizate metode imagistice fiind adesea indispensabila in reumatologie. Este o metoda de examinare imagistica precisa, neinvaziva, fara efecte secundare, nedureroasa si se poate repeta de cate ori este nevoie. Ecografia musculoscheletala ofera imagini ale articulatiilor si tesuturilor moi.
Zonele investigate prin ecografie sunt: 1)articulatiile periferice: umeri, coate, maini, genunchi, solduri, glezne, picioare si 2) structurile inconjuratoare cum sunt muschii, ligamentele, tendoanele, nervii. 
Ecografia musculoscheletala este utila pentru diagnosticarea si monitorizarea afectiunilor reumatice (cum ar fi: poliartrita reumatoida, artritele microcristaline (guta) si boala artrozica) dar si in patologia post-traumatica (se pot evidentia leziunile musculare în contuzii,  rupturile musculare sau musculo-tendinoase, hematoame intramusculare – se poate stabili intinderea lor si se poate urmari procesul de vindecare).
De asemenea, sub ghidaj ecografic se pot efectua manevre diagnostice sau terapeutice cum ar fi: punctia biopsica, biopsia formatiunilor tumorale solide, ghidaj pentru injectarea unor tratamente intraarticulare sau musculare.
Explorarea se face cu aparate de ultima generatie, dotate cu sonde liniare de diverse frecvente ce vizualizeaza detaliile fine ale structurilor examinate, precum si vascularizatia.