Cabinet psiholog Bucuresti - Psihoterapeut Ingrid Maceac

Terapie de cuplu

...
Terapie de cuplu

În calitate de terapeut, ma angajez sa va ofer un mediu sigur si respectuos pentru explorarea si întarirea legaturii dintre voi. Fie ca sunteti în cautarea unor solutii pentru provocari specifice sau doriti sa consolidati fundamentele relatiei voastre, terapia de cuplu este un pas valoros catre o viata de parteneriat mai armonioasa si mai împlinita.

...
Ce (nu) presupune terapia de cuplu?

În terapia de cuplu, va veti îmbogati relatia si veti creste armonia prin construirea abilitatilor de comunicare, în timp ce implementati tehnici de rezolvare a conflictelor. Veti învata sa rezolvati problemele, într-un mod constructiv, si sa cresteti acceptarea si aprecierea partenerului.

Este o diferenta între sentimentul de a iubi, care scade în intensitate odata cu trecerea timpului, si actiunea de a iubi, care tine de angajamentul de a lucra la relatie continuu.

De prea multe ori se apeleaza la terapia de cuplu ca o la ultima speranta înainte de despartire sau divort. Problema e ca partenerii pot fi deja sunt epuizati dupa numeroase certuri repetitive, iar disponibilitatea pentru rezolvarea problemelor sau pentru învatarea unor noi abilitati este aproape zero. Poate unul din parteneri considera ca a facut suficient de-a lungul relatiei si este rândul celuilalt; poate un partner simte ca ceea ce face nu este niciodata suficient în ochii celuilalt si mai bine se da batut.

În orice stadiu v-ati afla, este important sa aveti un obiectiv clar definit înainte de a începe acest proces, un obiectiv catre care sa lucrati activ. Rolul terapeutului este sa va ajute sa vedeti lucrurile dintr-o noua perspectiva si sa exersati împreuna noi tehnici de rezolvare a problemelor. În cabinet, ma ocup de preocuparile legate de urmatoarele subiecte:

Intimitate – conexiune emotionala, fizica si sexuala

Dificultati de comunicare – certuri repetate, furie, resentimente

Infidelitate si relatii deschise – cum sa învatati sa aveti (din nou) încredere

Dinamica puterii – definirea rolurilor

Gestionarea finantelor si împartirea volumului de munca (de exemplu, curatenie)

Parenting si impactul familiei extinse (de exemplu, socrii)

Crearea unui spatiu sigur si inclusiv

În calitate de terapeut, îmi dedic eforturile pentru a crea un mediu sigur pentru toate cuplurile. Indiferent de orientarea sexuala sau identitatea de gen, fiecare cuplu merita un spatiu în care sa se simta înteles si respectat. Terapia de cuplu este un proces de explorare si crestere comuna, unde ambele parti învata sa comunice mai eficient si sa-si înteleaga mai bine nevoile si emotiile.

Responsabilitatea comuna în terapie

Un aspect cheie al terapiei de cuplu este recunoasterea responsabilitatii comune. În drumul catre o relatie îmbunatatita, ambii parteneri trebuie sa fie angajati activ în procesul terapeutic. Acest lucru înseamna a fi deschisi la schimbare, a lucra împreuna pentru a rezolva conflictele si a sprijini cresterea reciproca. În terapia noastra, vom lucra împreuna pentru a construi încredereempatie si un angajament profund în relatia voastra.

Abordare personalizata

Fiecare cuplu este unic, si astfel, abordarea mea în terapie este întotdeauna personalizata. Vom explora diverse tehnici si metode, de la comunicare asertiva pâna la rezolvarea conflictelor si îmbunatatirea intimitatii. Scopul este de a va ajuta sa construiti o relatie care sa fie satisfacatoare si împlinitoare pentru amândoi.