Sanadent -centru de stomatologie-Bucuresti

Endodontie

...
Tratament de canal. Endodontie

Reprezinta tratamentul nervului care se afla in interiorul dintelui, fiind una dintre cele mai intalnite interventii stomatologice.   Endodontia, ca specialitatea aparte in medicina dentara, s-a nascut tocmai din importanta majora si dificultatea tratarii nervului dintelui. Tratamentul endodontic este inca o piatra de temelie in intregul ce alcatuieste tratamentul complet al cavitatii bucale. Executat correct, acest tratament este pentru toata viata, de aceea echipa Sanadent este pregatita la cel mai inalt nivel cu materiale si aparatura, folosite de medicul specialist endodont.

 

Cuprinde o succesiune de manopere care necesita meticulozitate si rabdare, ce pot fi efectuate in majoritatea cazurilor in aceasi sedinta. Acest lucru este posibil datorita prezentei in clinica Sanadent a aparaturii de radiologie digitala, care in endodontie reprezinta „ochii medicului”.

 

Fara radiografii atent efectuate din diferite directii si in diferite momente ale tratamentului , totul ar fi lipsit de precizie si cunoastere, si poate duce la tratamente incorecte facute „la nimereala”.

 

 

Tratamentul endodontic, desi implica costuri mai mari, este alegerea inteleapta, pentru ca:

  • este mai ieftin decat tratamentele la care s-ar ajunge ca alternative: extractie, implant, aditie de os, etc
  •  vom pastra ceea ce este natural, acesta fiind dintele nostru

 

Care sunt principalele obiective ale tratamentului endodontic ?

 

Eliminarea infectiei

Primul scop al tratamentului endodontic este eliminarea factorilor cauzatori. In mod normal, infectiile pulpare apar datorita evolutiei cariilor, unde microbii din procesul carios penetreaza smaltul si dentina pentru a ajunge la nivelul pulpei dentare.

 

Protejarea dintelui impotriva altor invazii microbiene

Dupa ce agentii infectiosi (sau de alta natura) au fost eliminati si dintele a fost in intregime decontaminat, este vitala protectia acestuia impotriva altor agresiuni. Pentru aceasta, canalele radiculare vor fi „sigilate” cu materiale de obturatie specifice, realizandu-se astfel obturatia de canal este ultima etapa a tratamentului endodontic.

 

SFATUL ECHIPEI SNADENT

Consientizati importanta tratamentului endodontic efectuat corect si la timp pentru a evita aparitia unor infectii cronice (chisturi) si chiar pierderea dintelui.