Sanadent -centru de stomatologie-Bucuresti

Restaurare coronara

...
Restaurare coronara

La nivel mondial, caria dentara este cea mai des intalnita afectiune a dintilor fiind pe primul loc ca si cauza in pierderea dintilor.

În  stadii incipiente, cariile nu prezintă simptome, însă medicul își poate da seama de existenta lor fie prin examenul clinic, fie examinând radiografiile dentare.

Odată ce caria avanseaza, apar primele simptome respectiv sensibilitatea dentară, în special la alimentele și băuturile dulci, acidulate sau fierbinți, iar mai apio si durere. Cu cât ajunge mai mult în interiorul dintelui, caria produce dureri persistente, care cedează doar cu ajutorul medicamentelor. În acest moment, vizita la medic este esențială, doarece se poate dezvolta un abces dentar.

 

 

Cariile dentare sunt cauzate de placa bacteriană ce descompune zaharurile în acizi, atacând dintele. Odată ce alimentele dulci au pătruns în cavitatea bucală, sărurile din salivă încep acțiunea de reparare a smalțului. Acest proces durează in jur de 40 de minute. Cariile apar datorită atacurilor acide repetate, când saliva nu reușește să restabilească echilibrul.

Tratamentul cariei dentare cere acuratete si rabdare ce vor duce la mentinerea pentru toata viata acelui dinte in cavitatea bucala. Reversul, un tratament facut superficial duce in timp la recidive de carie , tratamente de scoatere a nervului si eventual o fractura dentara. Ca o avalansa lenta, aceste evenimente duc la pierderea dintelui.

Superficialitatea nu are loc in niciun tratament in cadrul echipei Sanadent iar tramentul unei carii indiferent de marimea sau pozitia ei este atent tratata folosind materialele cele mai fidele, utilizate dupa studiile de specialitate de ultima ora de adeziune a materialelor la tesuturile dentare, cat si a tehnicilor de realizare cum este de exemplu tehnica de obturare adeziva care persupune existenta unui camp de lucru uscat, medicul obtand pentru aplicarea digii dentare, o folie izolatoare din latex fixate pe dinti cu ajutorul unor cleme speciale. Astfel se reduce la minim posibilitatea contaminarii cu saliva. Acest lucru permite obtinerea  unei adeziuni perfecte intre dinte si materialul de obturatie crescand rata de suces pe termen lung a restaurarii dentare si implicit a duratei de viata a  dintelui  pe arcada.