Atlas, Scoala postliceala - Bucuresti

Liceu Privat Atlas Clasele IX-XII

...
Liceu Privat Bucuresti Teoretic - Uman

Liceul Teoretic Atlas este un liceu privat din Bucuresti, inscris in sistemul de invatamant particular, forma de invatamant de zi, acreditat prin O.M.E.N. Nr. 4650/17.08.2017. Ne adresam  absolventilor clasei a VIII a care nu au implinit varsta de 18 ani, asumandu-ne educarea si formarea necesara unui viitor plin de reusite.

Specializarea Filologie din cadrul filierei teoretice, profil uman, deschide portile cunoasterii  pentru manuirea cu iscusinta a literelor pregatind specialisti în comunicare.

In cadrul profilului sunt studiate materii preponderent umaniste (Limba Romana, Limbi straine,Istorie, Geografie), cuprinse in programa de invatamant aprobata de Ministerul Educatiei Nationale, precum si o serie de discipline optionale, alese de catre scoala, elevi si parinti.

Specializarea Matematica – Informatica din cadrul filierei teoretice, profil real, deschide oportunitati pentru domeniile de vârf ale stiintei pregatind specialisti în programarea sistemelor de calcul.

In cadrul profilului sunt studiate preponderent stiintele exacte, precum Matematica, Fizica, Chimia, Biologia, Informatica.

...
Liceu Pedagogic Privat Bucuresti

Pentru toti, liceul reprezinta o perioada în care ne formam ca oameni, în care descoperim oameni si în care legam cele mai frumoase prietenii. Daca alegi, însa, sa înveti sa modelezi caractere, sa lucrezi cu copiii, scoala devine o adevarata placere, iar acest lucru îl regasiti în cadrul profilului pedagogic, specializarea Învatator-Educator si Educator-Puericultor.

...
Liceul frecventa redusa

Liceul frecventa redusa se adreseaza absolventilor clasei a VIII a care au depasit varsta de 18 ani.

Durata studiilor stabilita prin lege pentru liceu  frecventa redusa este de 5 ani (clasele IX-XIII). Studiile efectuate anterior (scoala de ucenici, scoala de arte si meserii, scoala profesionala) sunt echivalate, conform Legii Invatamantului, cu una sau mai multe clase de liceu.

Invatamantul cu frecventa redusa este o forma de invatamant a carei necesitate, utilitate si posibilitate de realizare deriva din dezvoltarile recente din domeniul tehnologiilor educationale si ale cerintelor pe piata fortei de munca. Invatamantul frecventa redusa este un proces educational modern si flexibil.

Forma de invatamant cu frecventa redusa reprezinta invatamantul dupa planul de studii cu frecventa la zi. In aceasta forma de invatamant se petrec toate activitatile din planul si programele analitice de invatamant cu frecventa la zi In aceasta forma de invatamant se studiaza toate disciplinele in volumul determinat in planul de invatamant cu frecventa la zi (cu exceptia disciplinei “Educatia fizica”). In comparatie cu invatamantul cu frecventa la zi, la invatamantul cu frecventa redusa la toate disciplinele si la toate activitatile durata studiilor in scoala este redusa, iar durata studiilor individuale este marita. Aceasta da posibilitate elevilor sa se incadreze partial sau in program deplin in campul muncii.

OPTIUNI POSIBILE

Specializarea Filologie din cadrul filierei teoretice, profil uman.  In cadrul profilului sunt studiate materii preponderent umaniste (Limba Romana, Limbi straine,Istorie, Geografie), cuprinse in programa de invatamant aprobata de Ministerul Educatiei Nationale.

Specializarea Matematica – Informatica din cadrul filierei teoretice, profil real. In cadrul profilului sunt studiate preponderent stiintele exacte, precum Matematica, Fizica, Chimia, Biologia, Informatica.