Heliade Radulescu, Scoala Gimnaziala Nr. 11 - Bucuresti

Despre noi

...
Despre noi

Situata în Sectorul 1 al capitalei, Scoala Gimnaziala „Ion Heliade Radulescu” este o institutie de învatamânt cu renume, cu un trecut încarcat de istorie. Este o constructie în stil neoromânesc, cladire bine pastrata,  al carui farmec îl dau ornamentele de ceramica smaltuita, balconasul de lemn si turnuletul cu ceas, intrarile arcuite, feroneria gardului, fântâna din gard, chiar daca e secata. De altfel, întregul amplasament al scolii e plin de farmec  si de istorie. Cladirea scolii este situata într-o zona plina de istorie si cultura, din centrul capitalei, în proximitatea Bisericii Mavrogheni, a Muzeului Taranului Român, Muzeului  de Istorie Naturala si Muzeului  Geologic. Din anul 2004, cladirea Scolii Gimnaziale Ion Heliade Radulescu se afla pe lista monumentelor istorice a Institutului National al Monumentelor Istorice din România.

Scoala Gimnaziala „Ion Heliade Radulescu” este o unitate de învatamânt cu personalitate juridica, pentru învatamântul de masa, de stat, în structura careia functioneaza grupe pentru învatamântul prescolar si clase de elevi pentru învatamântul primar si gimnazial.

  • Numarul claselor: 17 clase pentru nivelul primar, 11 clase pentru nivelul gimnazial, iar pentru învatamântul prescolar sunt 6 grupe care functioneaza în doua locatii, respectiv 2 grupe de prescolari la Gradinita cu program normal/prelungit situata pe Strada Monetariei Nr. 2 si 3 grupe de prescolari la Gradinita cu program prelungit – Waldorf (alternativa educationala) situata pe Strada Henri Coanda Nr. 24B;

Categorii
Date de contact
0213163633
Sos. Kiseleff, nr. 5, sector 1, Bucuresti
Distribuie