VetSpot-cabinet veterinar-Bucuresti
Deparazitari
Parazitii intestinali slabesc organismul animalutului deoarece il priveaza de anumiti nutrienti si il pot intoxica prin substantele eliberate in corpul gazdei (in corpul cainelui/pisicii). De asemenea, pot provoca dereglari gastrointestinale manifestate prin scaune moi, uneori sangvinolente, voma si chiar obstructii intestinale. Animalutul poate fi infestat cu viermi intestinali rotunzi inca de mic, prin laptele matern. De aceea deparazitarea interna se incepe destul de devreme in cursul vietii puilor de caine / pisica, chiar de la varsta de 4-6 saptamani.
ATENTIE! O parte din parazitii intestinali prezinta risc zoonotic (se pot transmite la om!). Este extrem de importanta efectuarea deparazitarii interne periodic.
Puricii si capusele sunt principalii paraziti externi. Pe langa disconfortul creat, parazitii externi pot transmite animalului dumneavoastra o serie de boli, unele cu potential mortal. Pentru animalele foarte tinere doar prezenta lor poate slabi foarte mult organismul, prin cantitatea mare de sange pe care o consuma iar in infestatii masive acestia pot determina chiar moartea puilor de caine sau de pisica. De aceea deparazitarea externa regulata este foarte importanta pentru sanatatea companionului dumneavoastra.
Va ajutam cu placere la alegerea celei mai bune solutii prinvind deparazitarea interna si externa.