Complexul Zathureczky Berta - Sfantu Gheorghe

Servicii

...
Activitati culturale

Informare despre viata cotidiana din mass media (ziar, tv). În fiecare zi citim din ziar despre actualitatile culturale si politice din tara, inclusiv despre cele mai importante întâmplari din lume, pentru ca vârstnicii sa fie la curent cu evenimentele zilnice si ca sa nu se simte izolati de lume.

Centrul este dotat cu o mica biblioteca. Cei interesati de literatura au prilejul de a citi diferite romane, nuvele, poezii. Pe de alta parte, de doua ori pe luna vine în Centru “Biblioteca mobila”- serviciu oferit de Biblioteca Judeteana „Bod Péter”. Cu aceste ocazii se pot închiria diferite carti, iar beneficiarii pot avea si cerinte deosebite, care sunt satisfacute în limita posibilitatilor de câtre a doi reprezentanti al bibliotecii mobile.

Participarea la diferite spectacole teatrale.

În jurul sarbatorilor (Craciun, Paste) diferite grupuri din gradinite si din scoli au venit cu spectacolele lor legate de sarbatoarea respectiva.
Toate aceste compartimente, printr-un efort sustinut au actionat unitar în directia îmbunatatirii si eficientizarii activitatii institutiei, toate având ca scop final cresterea gradului de deservire a beneficiarilor.

...
Asigurarea si servirea mesei

Caminul „Zathureczky Berta” Otthon ofera în fiecare zi trei mese principale si gustari, meniu adaptat nevoilor specifice al beneficiarilor nostrii. Stabilirea meniului se face de catre medicul centrului si asistenta sefa, tinând cont de starea de sanatate si preferintele beneficiarilor. Regimul este diversificat, continând toate elementele nutritive necesare, vitaminele si mineralele. Mâncarurile arata apetisant si sunt servite în mod estetic, ceea ce ajuta în cazul poftei de mâncare scazute.

Masa este servita beneficiarilor deplasabili în sufragerie, iar celor nedeplasabili în camera, sau la pat. Se acorda o atentie sporita beneficiarilor diabetici si celor care nu se pot hrani singuri. Pentru încetinirea procesului de îmbatrânire precum prevenirea arterosclerozei, zilnic, sunt incluse fructe si legume.

...
Petreceri, excursii

Serbarea zilelor de nastere si zilelor de onomastica împreuna cu membrii familiei sarbatoritului.

Petreceri organizate cu ocazia zilei de 8 Martie, Ziua Internationala a Persoanelor Vârstnice, Craciunul, Revelionul într-o ambianta placuta si masa festiva.

Excursiile sunt organizate în zonele din apropierea orasului, iar participarea este facultativa. În cadrul excursiilor sunt activitati în grup dar si activitati individuale, persoanele vârstnice având ocazia sa se desfasoare fiecare în modul lui. Se efectueaza plimbari saptamânale în parcul orasului, respectiv frecventarea cofetariilor si cafenelelor.

...
Servicii de asistenta sociala

Date fiind nevoile sociale ale beneficiarilor nostri, centrul de îngrijire, si de asistenta sociala a persoanelor vârstnice din cadrul Complexului „Zathureczky Berta” asigura asistenta sociala.
Date fiind nevoile sociale ale beneficiarilor nostri, centrul de îngrijire, si de asistenta sociala a persoanelor vârstnice din cadrul Caminului „Zathureczky Berta” Otthon asigura asistenta sociala, personalul întreg dând dovada de profesionalism, întelegere necesara rezidentilor cât si beneficiarilor din cadrul Centrului de Zi.

Programe de educatie sanitara:

Activitatea în institutie se desfasoara conform standardelor minime de calitate pentru centrele de zi, cazurile sunt instrumentate pe baza managementului de caz.

...
Servicii de ingrijire personala

Personalul din cadrul Complexului „Zathureczky Berta” ofera servicii de îngrijire personala, cu personal calificat, care sta la dispozitia beneficiarilor 24 de ore din 24. 
Personalul din cadrul Caminului „Zathureczky Berta” Otthon ofera servicii de îngrijire personala, cu personal calificat, care sta la dispozitia beneficiarilor 24 de ore din 24. 

Serviciile standard de îngrijire personala oferite de Caminului „Zathureczky Berta” Otthon sunt: 

asistarea si ajutarea beneficiarului în timpul servirii mesei; 
administrarea hranei, în cazul beneficiarilor dependenti de personal; 
igienizarea beneficiarului ori de câte ori este nevoie; 
schimbarea vestimentatiei ori de câte ori este nevoie; 
schimbarea lenjeriei de pat ori de câte ori este nevoie; 
îmbaierea beneficiarului, ori de câte ori este nevoie; 
asistenta beneficiarului deplasabil pentru nevoile fiziologice; 
schimbarea scutecului ori de câte ori este nevoie; 
curatenia a spatiului locativ conform unui program prestabilit; 
curatenia, igienizarea si dezinfectarea a grupurilor sanitare; ori de câte ori este nevoie; 
ajutarea beneficiarului în activitati zilnice; 
însotirea la plimbare în curte. 

...
Servicii medicale

Date fiind nevoile medicale ale beneficiarilor nostri, centrul de îngrijire, si asistenta medicala a persoanelor vârstnice din cadrul Caminului „Zathureczky Berta” Otthon asigura asistenta medicala si îngrijire permanenta, întregul personalul dând dovada de profesionalism, întelegere necesara rezidentilor. 
Fiecare beneficiar are propria fisa medicala, starea lui de sanatate fiind atent urmarita si consemnata. Supraveghere în administrarea medicatiei aferente fiecarei persoane. 

Oferim urmatoarele servicii medicale si conexe: 

Medic de medicina generala; 
Evaluare gerontopsihologica; 
Asistenta medicala de urgenta si/sau transportul la spital asigurat de serviciul de ambulanta, în caz de urgenta; 
Supraveghere medicala de specialitate 24 ore din 24; 
Asistenta psihologica; 
Evaluari si terapii cu pastrarea sentimentului de apartenenta sociala; 
Tratament de fizioterapie conform indicatiilor medicului specialist, 
Tratament de Kinetoterapie pentru intretinere si recuperare. 

...
Socializare si petrecerea timpului liber

Fiindca beneficiarii din Caminul „Zathureczky Berta” Otthon formeaza o mare familie, este important ca petrecerea timpului sa se faca cât mai placut, de aceea beneficiarii au la dispozitie o gama variata de jocuri de societate si sunt ajutati si încurajati sa le foloseasca.
Fiindca beneficiarii din Complexul „Zathureczky Berta” formeaza o mare familie, este important ca petrecerea timpului sa se faca cât mai placut, de aceea beneficiarii au la dispozitie o gama variata de jocuri de societate si sunt ajutati si încurajati sa le foloseasca.

Activitatile cele mai importante în munca cu persoane vârstnice sunt consilierile individuale si conversatiile de tip de îndrumare si rezolvare a problemelor, deoarece aceste activitati sunt benefice pentru îmbunatatirea stari psihice ale acestor persoane si satisfac nevoile de a fi ascultat, de a fi iubit, respectat.

Programele comune, organizate în grup cum ar fi activitati de lucru manual, jocuri de societate (remy, carti), jocuri pentru mentinerea si dezvoltarea capacitatii de concentrare, a atentiei, memoriei, pentru influentarea pozitiva a relatiilor sociale (individual, si în grup), activitati culturale, informare mass media, practicarea cultului religios, program de ocupare a timpului liber.

Activitatile de lucru manual atât în grup cât si individual.

Categorii
Date de contact
0267352723
Str. Gen. Grig­ore Balan, Nr. 31, Sfantu Gheorghe, judetul Covasna
Distribuie