Racoda Electric - Bransamente electrice Bucuresti, Ilfov

Bransament trifazat sau monofazat

Bransamentul monofazat.

  Bransamentul monofazat este utilizat in special in cazul consumatorilor casnici, mai ales in cazul apartamentelor de la blocuri. Acestea “livreaza” curent printr-o singura faza si permite doar utilizarea receptoarelor monofazate (asa cum sunt majoritatea receptoarelor dintr-o locuinta).

  Ce putere solicitam ? In general, un bransament monofazat al carui disjunctor este de 32A este suficient pentru majoritatea locuintelor. 32A reprezinta ~6,7kW. O astfel de putere este suficienta pentru utilizarea simultana a 2 aparate de aer conditionat, plus restul receptoarelor din locuinta.

  Un bransament monofazat poate fi realizat pentru o putere maxima de 9,9kW (11kVA), ce corespunde unui disjunctor monofazat 50A. De altfel nici nu prea exista receptoare care sa functioneze la un racord monofazat si sa consume mai mult de 9.9kW, si totusi daca exista, majoritatea permit (si recomanda) alimentarea la un racord trifazat.

  Bransamentul trifazat.

  Bransament trifazat este utilizat atât de consumatorii casnici (in special case, mai rar apartamente) cât si de consumatorii industriali. Acesta permite livrarea energiei electrice pe 3 faze. Asa cum putem intui, acesta ofera un avantaj suplimentar fata de cel monofazat, din punct de vedere al continuitatii in alimentarea cu energie electrica si a calitatii energiei electrice; acesta poate reprezenta cu adevarat un avantaj in zonele rurale, unde exista retele electrice aeriene si locul de consum este amplasat la o distanta apreciabila fata de postul de transformare.

  De mentionat faptul ca scurcircuitele pot fi:

  • faza-pamânt (~80% din cazuri)

  • faza-faza (~15%, deseori degenereaza in scurtcircuite trifazate)

  • trifazate (~5% din cazuri)

Galerie foto
  • ...
Categorii
Date de contact
0786608104
Bd. Dimitrie Cantemir, nr. 13, bl. 11, ap. 28, sector 4
Distribuie