RAM-INFO TRAINING - Centru de formare profesionala

Competente digitale

CURS COMPETENTE DIGITALE de utilizare a tehnologiei informatiei ca instrument de invatare si cunoastere – autorizat MMPS prin Comisia de Autorizare a Furnizorilor de Formare Profesionala.

 

Cursul se adreseaza persoanelor care doresc sa isi imbunatateasca abilitatile de utilizare a calculatorului si sa se certifice in domeniu.

 

Acest nou tip de competenta cheie, implica atat abilitatea de a interactiona, comunica si a publica, dar si de a accesa informatia pe suport digital. Acest lucru inseamna abilitatea de intelege si utiliza informatia provenita dintr-o larga varietate de surse, atunci cand este prezentata prin intermediul calculatorului.

Acest tip de competenta se refera la abilitatea de a stapani cunostinte si idei, nu doar apasari de taste. Si, mai ales, este esentiala intelegerea faptului ca nu ni se cere sa renuntam la toate celelalte surse de informatie in favoarea calculatorului sau a internetului.

 

Conform Comunicarii Comisiei Europene de la Bruxelles din iunie 2016, a fost introdusa in Europa o noua agenda de competente care reprezinta „calea catre cresterea sanselor de angajare si a prosperitatii. Avand competentele corespunzatoare, oamenii vor fi pregatiti pentru slujbe de buna calitate si isi vor putea valorifica potentialul in calitate de cetateni increzatori si activi. Intr-o economie globala aflata in schimbare rapida, competentele vor determina, in mare masura, competitivitatea si capacitatea de stimulare a inovarii. Acestea sunt factori de atractie pentru investitii si reprezinta un catalizator in cercul virtuos al crearii de locuri de munca si cresterii economice. Competentele sunt cheia catre coeziunea sociala.”

Tot aici, mai gasim mentionate urmatoarele aspecte:

„Oamenii au nevoie de o gama larga de competente pentru a-si realiza potentialul, atat la locul de munca, cat si in societate. La nivelul Uniunii Europene, politica axata pe cresterea nivelului de educatie a adus realizari semnificative”

„Obtinerea competentelor este un proces care se desfasoara pe tot parcursul vietii, atat formal, cat si informal, si incepe de la o varsta frageda. Efectele pozitive pe termen lung ale unei educatii de calitate in primii ani de viata sunt semnificative si bine documentate, aceasta punand bazele pentru abilitatea si motivatia ulterioara de a invata.”

 

In acest context, revenim, dupa 15 ani de formare Operatori calculator si cateva mii de absolventi multumiti in toata tara, cu acest instrument de  invatare si cunoastere si ne dorim sa sprijinim elevii, studentii, pensionarii si pe toti cei interesati sa „stapaneasca tainele calculatorului” si al tuturor device-urilor existente in prezent.

 

Participand la Cursul COMPETENTE DIGITALE de utilizare a tehnologiei informatiei ca instrument de invatare si cunoastere, absolventii vor dobandi abilitati ca:

- abilitatea de a interactiona, comunica si a publica, dar si de a accesa informatia pe suport digital

- cunoasterea notiunilor fundamentale legate de utilizarea internetului

- utilizarea eficienta a postei electronice pentru primirea si trimiterea mesajelor si a fisierelor atasate

- lucrul cu fisiere de tip doc si salvarea acestora in diferite formate, utilizand aplicatia Microsoft Word

- lucrul cu foi de calcul tabelar si salvarea acestora utilizand aplicatia Microsoft Excel

- lucrul cu diapozitive si salvarea acestora

- crearea unor prezentari noi si editarea acestora prin Powerpoint

 

Cursul este recomandat persoanelor care doresc sa-si dezvolte competentele de utilizare a PC-ului pentru eficientizarea activitatii profesionale si a comunicarii, la locul de munca, acasa sau la scoala si este autorizat de Autoritatea Nationala pentru Calificari si se finalizeaza cu eliberare de Certificate de absolvire recunoscute intern si international- de catre Ministerul Educatiei Nationale si Ministerul Muncii, Familiei, Ministerul Educatiei Nationale

 

Durata curs: 40 ore (3-4 zile)

 

Conditii: invatamant general obligatoriu

Galerie foto
  • ...
  • ...