Anastasia Popescu, Liceu Pedagogic Ortodox - Bucuresti

Liceul - O scoala pentru viitor

 

Povestea noastra a început cu un sfert de secol în urma, atunci când am initiat prima forma de învatamânt particular, am pornit-o de la baza, asezat, cu gradinita. Am crescut odata cu copiii nostri, am trecut de la gradinita la scoala primara, apoi la gimnaziu si, din 2016, am facut pasul spre acoperisul acestui edificiu de învatamânt, numit liceu.

Când se vorbeste de învatamânt superior. lumea se refera automat la cel universitar. Ca si când liceul ar fi doar o treapta spre atingerea unui deziderat numit facultate. De fapt, liceul este exact acea perioada care te umple, din toate punctele de vedere, intelectual, sufleteste, emotional, pentru toata viata. Este o etapa foarte importanta din viata adolescentului si mai apoi a viitorului adult.

La terminarea liceului nostru, fiecare elev are nu doar o bucata de hârtie care sa-i permita sa acceada la facultate, ci o profesie minunata, cea de educatoare sau de învatator / învatatoare, o profesie care-l poate sluji toata viata, ca el la rândul sau sa formeze generatiile de mâine ale României. Mai mult decât atât, la terminarea liceului elevii pot deveni colegii fostilor lor profesori.

Liceul nostru ofera cunostinte de baza temeinice, la fel ca orice alt liceu de elita din Bucuresti, iar în plus ofera cursul de pedagogie si multe ore de cultura vizuala, arta teatrala si muzicala. Am mai adauga la beneficii trei limbi straine si o româna vorbita corect gramatical si depasind cu mult vocabularul de baza în ceea ce priveste bogatia lexicala.

Toate principiile pedagogice acumulate în liceu vor prinde bine mai târziu, fie ca vor fi puse în practica pentru copiii altora, din postura de cadru didactic, fie ca vor fi aplicate pentru propriii copii, ca parinti.

Galerie foto
  • ...